Gratis elektrische shuttlebusjes in Bondgenotenlaan: “Elke zaterdag tot 31 augustus”

In de Bondgenotenlaan verschijnen op zaterdag nu ook terrasjes om de beleving te verhogen.
vertommen In de Bondgenotenlaan verschijnen op zaterdag nu ook terrasjes om de beleving te verhogen.
Handelaarsorganisatie Liefst Leuven zet nog tot eind augustus elke zaterdag gratis e-shuttlebusjes in op de Bondgenotenlaan. “Ideaal voor shoppers die op een vlotte manier tussen de Grote Markt en het Martelarenplein willen pendelen”, zegt Luc Caubergh, ondervoorzitter van Liefst Leuven.

Vorig jaar voerde het stadsbestuur op vraag van de handelaars uit de Bondgenotenlaan en aanpalende straten tijdens een zestal zaterdagen een test uit om het shoppen in Leuven aangenamer te maken. De Bondgenotenlaan werd verkeersvrij gemaakt tussen de Louis Melsensstraat en het Margarethaplein. De reacties waren positief en daarom komt er nu een vervolg op die testdagen. 

Fietsers mogen wel nog door

De coronacrisis vormt hiervoor de perfecte aanleiding. De stad besefte namelijk dat de doorgangen op de stoepen in de Bondgenotenlaan niet altijd voldoende vrij waren om de ‘social distancing’ te garanderen. Het stadsbestuur besliste daarom de Bondgenotenlaan opnieuw verkeersvrij te maken op zaterdag. Dat blijft het geval tot minstens 31 augustus. Voor alle duidelijkheid: fietsers mogen wel nog door”, zegt bij Luc Caubergh, ondervoorzitter van handelaarsorganisatie Liefst Leuven.

Het concept is eenvoudig: je wuift naar de chauffeur, je stapt op en laat je gratis vervoeren

Luc Caubergh, ondervoorzitter van Liefst Leuven

Omdat de bussen van De Lijn tijdelijk op zaterdag niet door de hele Bondgenotenlaan kunnen rijden, besliste Liefst Leuven om gratis elektrische shuttlebusjes in te zetten op de winkelstraat. “De voorbije drie zaterdagen reden de shuttles tussen de Louis Melsensstraat en het Margarethaplein maar dat traject wordt nu met de goedkeuring van het stadsbestuur verder uitgebreid”, klinkt het. “De busjes rijden vanaf vandaag op zaterdag tussen 11 en 18 uur tussen het Martelarenplein en de Grote Markt. Het concept is eenvoudig: je wuift naar de chauffeur, je stapt op en laat je gratis vervoeren.”

Schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) is een groot voorstander van de shuttles: “De e-shuttlebusjes van Liefst Leuven verhogen de beleving van Leuven als shoppingstad. Samen met de wandelaars en fietsers ontstaat er een mooie en aangename mix van bezoekers. Een extra troef is dat op deze manier ook minder mobiele mensen vlot tot bij hun favoriete handelszaak kunnen geraken.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.