Graancirkelman ontwerpt labyrint in Predikherenkerk

Graancirkelman Jan Loenders heeft voor de tiende editie van Kunst uit de Steigers een labyrint gemaakt. Dat deed hij in de Leuvense Predikherenkerk. 
Jan Loenders in zijn labyrint voor Kunst uit de Steigers in Leuven.
Vertommen Jan Loenders in zijn labyrint voor Kunst uit de Steigers in Leuven.

"Ik heb altijd een fascinatie gehad voor labyrinten. Dit labyrint is gebaseerd op dat van de kathedraal van Chartres. Daar waar het labyrint in Chartres elf ringen bevat, heeft dit labyrinten zeven ringen. Het hart van het labyrint is een bloem met zes blaadjes aan en dat is identiek aan dat van Chartres", zegt Loenders. 

Jan Loenders in zijn labyrint voor Kunst uit de Steigers in Leuven.
Vertommen Jan Loenders in zijn labyrint voor Kunst uit de Steigers in Leuven.

Op 5, 6 en 7 oktober viert ‘Kunst in de steigers’, een expo in het hart van Leuven, zijn tienjarig bestaan. Ze treden uit de steigers van de Sint-Jacobskerk en verhuizen naar de prachtige Predikherenkerk, vandaar ook de naamverandering: ‘Kunst uit de steigers’. Het is een project van Beschut Wonen van vzw De Hulster.

"De tiende editie focust op het thema ‘labyrint’, een pad dat via een zo groot mogelijke omweg en met veel keerpunten naar een middelpunt, het doel leidt. Het pad van het labyrint doet iets met de wandelaar, wanneer het gelopen wordt. Doorheen de tentoonstelling willen we bezoekers aanzetten om het labyrint zelf te ervaren. Niet alleen door te kijken, maar ook door zich letterlijk te laten onderdompelen. Leuk om te weten: dagelijks om 11 uur openen we het labyrint met een ritueel", zegt begeleidster Elien Jans. 

De tentoonstelling wordt aangevuld met live pianomuziek en verschillende muziekoptredens. Tuur Florizoone, een uitgeweken Leuvenaar, speelt voor de eerste keer solo in Leuven. Maar ook de Soundrascalz, Descant 45, Dirty Undies en zangkoor De Lampionnen komen langs.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.