Gezin zoekt man die hen aanreed en vluchtte

Dochter (12) noteert nummerplaat maar bestuurder is spoorloos

Een gezin uit Oud-Heverlee is zaterdagavond frontaal aangereden. Hun auto - vier dagen oud - raakte total loss. Moeder en dochter keken de bestuurder na de klap nog in de ogen, maar die zette zijn Opel in achteruit en stoof ervandoor. Gelukkig was de 12-jarige Charlotte nog bij de pinken om de nummerplaat te noteren.
De moeder zat met haar drie dochters in de auto. Charlotte (tweede van rechts) kon de Poolse nummerplaat noteren.
Kim Aerts De moeder zat met haar drie dochters in de auto. Charlotte (tweede van rechts) kon de Poolse nummerplaat noteren.

Een vakantie-einde  in mineur voor mama Marleen (38) en haar drie dochters. In plaats van frietjes van de frituur werd het een nacht in het ziekenhuis. Toen ze zaterdag omstreeks 18.45 uur op de Sint-Janbergsesteenweg in Egenhoven wouden rechtdoor rijden aan het kruispunt, ter hoogte van het oprittencomplex, werden ze aangereden door een stationwagen Opel Vectra met Poolse nummerplaat die wou afslaan. De bestuurder en zijn passagier maakten nog oogcontact met het gezin maar ze scheurden weg richting autostrade.

“Ik dacht dat ze zich aan de kant gingen parkeren, maar nee. Ik ben beginnen claxonneren, maar tevergeefs. Allemaal begonnen we hysterisch te roepen. De kinderen zijn getraumatiseerd. Ik ben nog nooit zo kwaad geweest”, vertelt Marleen na 24 uren in het ziekenhuis. Haar oudste dochter Maite (13) werd er ook opgenomen ter observatie met inwendige pijn aan de buikstreek. De vierjarige Lara en haar zus Charlotte (12), die op de achterbank zaten, kwamen met de schrik vrij. Al had Charlotte wel de beste reflex in huis. Na de zware klap kon zij nog de Poolse nummerplaat volledig noteren. Agenten konden de eigenaar van de auto niet meer aantreffen. Op een oprit in Leuven stond enkel nog de Opel, maar de nummerplaten waren er afgevezen. De eigenaar verdween ondertussen met de noorderzon.

“Geen doetje”

Mitchel, de vader des huizes, wil koste wat het kost de dader vinden. Hij plaatste een oproep op Facebook en kreeg massaal veel tips binnen. “Mijn bericht verspreidde zich als een sneltrein. Ik kreeg zelfs tips binnen van mensen uit Polen die hem ook wouden klissen. Het zou geen doetje zijn”, vertelt Mitchel aangeslagen. “Iemand zag hem richting Limburg rijden en er in Bekkevoort terug afrijden. Ik ben zo gefrustreerd dat hij vrij rondloopt. Voor hetzelfde geld stapt hij opnieuw in een auto en veroorzaakt hij nog een zwaarder ongeval.”

Mitchel was zelf heel het weekend in de weer om de bestuurder op te sporen en met resultaat. “Zijn auto staat nu aan de Brusselsesteenweg in Leuven maar de nummerplaten zijn er al afgehaald. Ik kreeg ook nog een tip binnen dat hij zijn auto al aan het herstellen was na de feiten. Maar de vogel is blijkbaar gaan vliegen. Ik ben er dag en nacht mee bezig geweest. Ondertussen moest ik ook gaan werken. Ik heb 24 uur niet geslapen. Maar ik ben zo fier op mijn dochter dat ze op dat moment er nog aan dacht om de nummerplaat te noteren anders was het hopeloos geweest.”

Het gezin legt zijn lot nu in handen van het gerecht. Commissaris Marc Vranckx bevestigt dat de vaststellingen aan het voertuig zijn gebeurd. “De processen-verbaal zijn opgesteld maar de betrokkene is nog niet aangetroffen. We weten wie het is. Alle informatie is doorgespeeld aan het gerecht. De man staat ondertussen geseind.” Extra zuur voor het gezin is dat hun nagelnieuwe auto rijp is voor de schroothoop. “Vijfhonderd kilometer hebben we er mee gereden. En zeggen dat we in onze vorige auto een dashcam hadden. Het had ons veel miserie bespaard, maar we zijn relatief ongedeerd. Ik hoop alleen dat ze hun straf krijgen”, besluit Marleen.

De auto werd frontaal aangereden.
Kim Aerts De auto werd frontaal aangereden.37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • willy eeckhout

  Europa is toch een leuke instelling.

 • Frank De Witte

  Pools plak, vluchtmisdrijf. Ik zou niet teveel op dat geld rekenen. Hopelijk hebben ze een goede omnium genomen op hun nieuwe wagen. En inderdaad, de flikken mogen die Poolse wagens eens wat meer controleren, er rijdt hier het een en ander rond dat niet koosjer is.

 • Hilde Eykens

  En dit gebeurd meer en meer omdat vluchtmisdrijf hier nog altijd beloond wordt, als je onder invloed bent is dit de beste mannier, en ze hebben het vlug door. Leve de misdaad in Belgie.

 • pol van de velde

  Een omnium verzekering kan helpen natuurlijk. En justitie zou vluchtmisdrijf strenger moeten bestraffen.

 • Patrick Martens

  Mijn accident was pas na 6 jaar geregeld.