Geen fietssuggestiestroken in A. Vesaliusstraat en M. Theresiastraat

De stad Leuven schrapt twee straten uit het programma van de fietssuggestiestroken. Het gaat concreet over de Andreas Vesaliusstraat en Maria Theresiastraat. Volgens de stad zouden fietssuggestiestroken geen meerwaarde bieden in de straten.
De stad Leuven legde zopas nog fietsstroken aan ter hoogte van het KBC-kantoor aan het station.
Vertommen De stad Leuven legde zopas nog fietsstroken aan ter hoogte van het KBC-kantoor aan het station.

De stad Leuven heeft de ambitie om de fietsstad van Vlaanderen te worden en fietssuggestiestroken op de straten maken onderdeel uit van die doelstelling. Zo komen er markeringen in de Brusselsestraat ter hoogte van de Tessenstraat) en in de Gemeentestraat vanaf de Holsbeeksesteenweg tot en met fietspad in Gemeentestraat. Ook de Goudsbloemstraat, de Hertogstraat (tussen Kerspelstraat en Naamsesteenweg), de Kapucijnenvoer, de Oudebaan en de Tervuursestraat werden opgenomen in het programma van de fietssuggestiestroken. 

Twee andere straten, de Andreas Vesaliusstraat en de Maria Theresiastraat, worden dan weer geschrapt. “Na tellingen en het daaruit af te leiden reeds hoog fietsgebruik stellen we vast dat de aanleg van fietssuggestiestroken in de Andreas Vesaliusstraat en Maria Theresiastraat geen meerwaarde zou bieden”, klinkt het bij de stad Leuven. De gemeenteraad moet het voorstel wel nog goedkeuren vanavond.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.