Geef niet zomaar een dier cadeau…

‘Kies bewust voor een dier. Geef ze niet zomaar cadeau’, met die campagne wil de provincie Vlaams-Brabant mensen goed laten nadenken vooraleer ze een huisdier cadeau geven aan iemand. “Helaas komen nog te vaak dieren in asielen terecht”, aldus gedeputeerde voor Dierenwelzijn Bart Nevens (N-VA).
De provincie Vlaams-Brabant lanceerde een campagne om mensen bewust te maken van hun verantwoordelijkheden als ze een dier cadeau geven of krijgen.
Provincie Vlaams-Brabant De provincie Vlaams-Brabant lanceerde een campagne om mensen bewust te maken van hun verantwoordelijkheden als ze een dier cadeau geven of krijgen.

De provincie Vlaams-Brabant roept met haar campagne ‘Kies bewust voor een dier. Geef ze niet zomaar cadeau’ op om niet zomaar een dier cadeau te doen in de eindejaarsperiode. “Een dier wordt vaak gezien als een origineel cadeau, maar helaas worden veel van deze dieren nadien aan hun lot overgelaten of komen ze terecht in een asiel. Wie een dier cadeau krijgt, is hier vaak niet op voorbereid of heeft niet de mogelijkheden om het dier goed op te vangen. De keuze voor het aanschaffen van een dier moet dan ook een bewuste keuze zijn die je zelf maakt. Met deze poster- en postkaartencampagne sensibiliseren we de inwoners van Vlaams-Brabant om geen dier cadeau te doen én om goed na te denken alvorens je een dier in huis haalt”, zegt Bart Nevens (N-VA), gedeputeerde voor Dierenwelzijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.