Gebedshuizen openen de deuren voor publiek in Leuven

PARCUM wil dat geloofsgemeenschappen elkaar beter leren kennen.
PARCUM PARCUM wil dat geloofsgemeenschappen elkaar beter leren kennen.
Na de succeseditie van vorig jaar pakte PARCUM opnieuw uit met een interreligieuze tocht langs verschillende gebedshuizen in Leuven.  openden in en rond de stad verschillende geloofsgemeenschappen de deuren om de bezoeker kennis te laten maken met het gebouw en de eredienst.

“Een religieus bouwwerk spreekt bij veel mensen tot de verbeelding maar roept ook vragen op,” zegt Julie Aerts. “Vaak is er nog een drempel om in dialoog te treden met andere geloofsgemeenschappen. Om die stap te verkleinen, organiseerde het dialoogmuseum de interreligieuze tocht ‘PARCUM breekt uit’.” 

Op de fiets of te voet trokken de deelnemers langs de studentenmoskee in het hartje van Leuven, de Protestantse Kerk Leuven in Heverlee en de Sint-Jan-Evangelistkerk in de Abdij van Park. Op geregelde tijdstippen werden ook rondleidingen in de gebouwen voorzien. “De deelnemers konden hun tocht ook starten in het museum”, vertelt Julie Aerts. “Daar loopt momenteel de tentoonstelling ‘This is not a collection’ die vooral doet nadenken over de betekenis en toekomst van religieus erfgoed.” 

Meer info: www.parcum.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.