Gauwdief krijgt strafvermindering

De correctionele rechtbank in Leuven.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven.
Roemeen Florin B. heeft in beroep strafvermindering gekregen. Vier leden van een dievenbende werden recent veroordeeld tot celstraffen tot 28 maanden effectief, maar de rechter sprak de helft van de 20 maanden celstraf van Florin B. nu met uitstel uit.

De bende kwam op 11 oktober 2017 naar Leuven afgezakt. Die nacht stalen ze gsm’s en portefeuilles. Vooral cafégangers waren het slachtoffer. De gestolen goederen verkochten ze door in Brussel. Camerabeelden toonden aan dat de mannen goed georganiseerd waren. In wisselende bezetting leidden ze hun slachtoffers af. Na de diefstal verwisselden ze van kledij en speelden ze de buit door. Een van de dieven werd betrapt op een fuif van een studentenclub. Het belette zijn drie kompanen niet om de diefstallen verder te zetten. Drie van de vier daders konden uiteindelijk geïdentificeerd worden. Camerabeelden, telefonie-onderzoek en verklaringen van gedupeerden deden hen de das om. Hun straffen varieerden van 8 tot 28 maanden cel. B., die ondertussen in Londen woont, was niet aanwezig op zijn proces en kreeg bij verstek 20 maanden effectief. De rechter sprak in beroep de helft van de straf en de boete met uitstel uit. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.