Frontale botsing aan Vaartkom

Ongeval aan de Vaartkom in Leuven.
Vertommen/Foto LukGui Ongeval aan de Vaartkom in Leuven.

Aan de Leuvense Vaartkom zijn maandagnamiddag twee wagens op elkaar gereden. Dat gebeurde aan de Havenkant, vlakbij de Burchtstraat en Achter De Latten. De omstandigheden van het ongeval zijn voorlopig niet duidelijk, maar onder de Leuvenaars is het geweten dat dit geen evident punt is. “Veel autobestuurders die vanuit de richting van de Lidl komen, gebruiken hun richtingaanwijzer niet om naar de Vaartkom af te slaan. Als je dan vanuit de Burchtstraat naar het Engels Plein wil rijden is het koekenbak, want je denkt dat de tegenligger de Burchtstraat wil inrijden”, zo klinkt het bij een getuige van het ongeval. De wagens moesten worden getakeld.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marv vanderlinden

  Kijk eens goed en aandachtig naar de grond. Komenden van de Keizersberg staan daar toch witte driehoekjes geverfd op de straat. Je weet toch wat die betekenen ?

 • Luc Vanwolleghem

  Als je vanuit de richting van de Lidl komt en je rijdt naar de vaartkom, dan moet je GEEN richtingaanwijzer gebruiken want je volgt gewoon de voorrangsweg. Als je vanuit dezelfde richting de Burchtstraat wilt oprijden moet je WEL jouw richtingaanwijzer gebruiken omdat je feitelijk rechts opdraait. Verkeersborden leren begrijpen!!!!

 • Anaïs Smets

  De bestuurders die naar de Vaartkom rijden MOETEN hun richtingaanwijzers ook helemaal niet opzetten want dit is de hoofdweg.. Als ze vanuit de richting van de LIDL komen en ze willen de Burchtstraat inrijden, DAN moeten ze pinken. Dit is het hele misverstand dat voor ongelukken zorgt en mensen zijn blijkbaar te lui/dom om de borden te lezen.

 • Jeannine Van Lierde

  Als je van de Lidl naar de Vaartkom (Havenkant) rijdt, volg je de weg en moet je je richtingaanwijzer niet gebruiken. De wagens die van de Burchtstraat komen, moeten wat geduldiger zijn en voorrang verlenen zoals aangeduid met verkeersbord en wegmarkering.