FOTOREPORTAGE: de Leuvense jeugd eist klimaatacties van politici

Ruim 2.000 kinderen protesteren op Ladeuzeplein

Primeur voor Vlaanderen: in Leuven zijn voor het eerst ook kinderen van basisscholen de straat opgetrokken om te protesteren tegen het zwakke klimaatbeleid van de regering. “Politici, stop met liegen!”, liet leerling Marian optekenen in een straffe speech. Bekijk hieronder onze uitgebreide fotoreportage.

Voor het eerst is er ook protest vanuit de basisscholen tegen het klimaatbeleid van de regering.
Vertommen Voor het eerst is er ook protest vanuit de basisscholen tegen het klimaatbeleid van de regering.

Ruim 2.000 leerlingen eisten zopas op het Leuvense Ladeuzeplein dringend bijkomende maatregelen om de planeet van de ondergang te redden. Ze lieten zich opmerken met zelfbedachte slogans waar je niet naast kon kijken. “Onze juffen zijn te heet, red onze planeet”, om er slechts eentje te citeren. Ook leerling Marjan liet zich opmerken met een straffe speech. “Politici, stop met liegen!”, besloot ze strijdvaardig. Bekijk hieronder onze uitgebreide fotoreportage van de actie in Leuven die werd georganiseerd op initiatief van freinetschool De Zevensprong. Uiteindelijk namen een kleine twintig scholen deel aan het protest. 

Vertommen
Vertommen
Vertommen
Vertommen
Vertommen
Vertommen
Vertommen
Vertommen
Vertommen
Vertommen
Vertommen
Vertommen3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Maes

    27 Leuvense scholen die enthousiast rond milieu- en klimaatproblematiek gewerkt hebben en nu samen met hun scholieren aandacht vragen aan de verantwoordelijke politici die steeds maar partijstandpunten blijven verdedigen en daardoor nog niet tot een gezamenlijke inspanning zijn geraakt: geweldig! En die kinderen beseffen echt wèl wat dat inhoudt. Het wordt het uitgelegd, al schrijvend en al lezend.

  • Stefaan Hublou Solfrian

    Heerlijk, fantastisch. Vandaag ben ik meer dan ooit trotse Leuvenaar. Springlevend!

  • freddy cardoen

    Het is schandalig dat deze morgen kindjes van 7 en 8 jaar samen met een ouder of grootouder in de kou mee moesten gaan betogen . Die kinderen hebben zelf nog geen besef wat het allemaal inhoudt . Steek tijd in kinderen terug boeken te leren lezen en zonder fouten schrijven .