Fotograaf Koen De Langhe wint World Photografic Cup

Met deze foto van het Hallerbos won Koen de prijs.
Vertommen Met deze foto van het Hallerbos won Koen de prijs.
De Leuvense fotograaf Koen De Langhe heeft een gouden medaille gewonnen op de prestigieuze World Photographic Cup. De Langhe won in de categorie natuurfotografie met een beeld van bloeiende boshyacinten in het Hallerbos. "De allereerste overwinning van een Belgische foto in die categorie", zegt Koen De Langhe.

België boven op de World Photographic Cup, ook wel eens de Olympische Spelen voor beroepsfotografen genoemd met deelnemers uit liefst 26 landen. De Leuvense fotograaf Koen De Langhe sleepte zowaar de gouden medaille in de wacht in de categorie natuurfotografie. Als landschapsfotograaf koos De Langhe voor een uniek beeld van bloeiende boshyacinten in het Hallerbos. De foto kon de internationale jury overtuigen met een gouden medaille als resultaat.


Voor fotograaf Koen De Langhe is zijn overwinning een welgekomen verrassing. "Het is een mooie foto van blauwe hyacinten in het prachtige Hallerbos maar de bekroning door een internationale jury doet me natuurlijk wel iets. Toegegeven, de omstandigheden zaten mee want er hing een mist die de foto iets extra gaf. Het Hallerbos is ideaal om mooie foto's te maken, zeker in april want dan staan de blauwe hyacinten allemaal in bloei. Het bos is zelfs bekend tot in Japan voor die bloemenpracht."


Fotograaf Koen De Langhe is de allereerste Belg die de gouden medaille behaalt op de World Photographic Cup. Vorig jaar won ons land een zilveren medaille met een foto van Martin Steenhaut. Meer informatie: www.fotogeniekbelgie.be (BMK)

Koen De Langhe heeft de World Photographic Cup gewonnen.
Vertommen Koen De Langhe heeft de World Photographic Cup gewonnen.