Flitscontroles in de paasvakantie: laagvliegers betrapt aan 129 km/u op Naamsesteenweg en 88 km/u in zone 30

zone 30 illustratie
Baert Marc zone 30 illustratie
Tijdens de paasvakantie controleerde het anoniem flitsvoertuig van de politie de snelheid op een hele reeks locaties. “Uit de resultaten van de flitscontroles blijkt dat deze absoluut noodzakelijk zijn”, zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx. Er werden snelheden geregistreerd die meer dan twee keer zo hoog lagen als toegelaten. In totaal werden 11.367 voertuigen gecontroleerd en daarvan reden er 455 te snel.

In de zones waar maximaal 50 km/uur mag gereden worden, werd het anoniem voertuig onder meer opgesteld op verschillende invalswegen richting Leuven, op de Leuvense ring, op de Kesseldallaan, de Vaartdijk, de Wakkerzeelsebaan, de Platte-Lostraat en de Hertogstraat. De hoogste snelheden werden vastgesteld op de Naamsesteenweg waar een laagvlieger werd betrapt aan 129 km/u, op de Tervuursesteenweg iemand aan 107 km/u en de Aarschotsesteenweg een bestuurder aan 103 km/u.

In zones waar maximaal 70 km/uur mag gereden worden werd gecontroleerd op de Wijgmaalsesteenweg, de Koning Boudewijnlaan en de Meerdaalboslaan. De bestuurder met de zwaarste voet werd betrapt op de Koning Boudewijnlaan aan 105 km/u.

Zone 30

Ook in de zone 30 werd gecontroleerd onder meer in de Mgr.Van Wayenberghlaan, de Riddersstraat, de J.B.Van Monsstraat, de Andreas Vesaliusstraat, de Koning Leopold-III-laan, de Kapucijnenvoer en de Geldenaaksebaan. De hoogste snelheden werden geregistreerd op de Kapucijnenvoer met 81 km/u en op de Geldenaaksebaan met 88 km/u.