Fietsster zwaargewond nadat wagen haar aanrijdt

Illustratie PZ Leuven.
Vertommen Illustratie PZ Leuven.

Een 55-jarige fietsster uit Kessel-Lo raakte dinsdagavond omstreeks 21 uur gewond toen ze op de Eenmeilaan op de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers ter hoogte van het Provinciaal Domein in aanrijding kwam met een personenwagen. De vrouw stak al fietsend de rijbaan over en werd gegrepen door de auto die op dat ogenblik kwam aangereden. Ze ging met een klap tegen de voorruit van de wagen om vervolgens op de grond te vallen. Het slachtoffer werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De verwondingen waren niet levensbedreigend. Beide bestuurders testten negatief op alcohol en drugs. De betrokken wagen, waarvan de voorruit volledig was beschadigd, moest worden getakeld.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leopoldine Rongé

    Fietsers zouden moeten weten dat zij geen voorrang daar hebben.Ze zouden beter eerst hun notie van de Verkeerscode kennen alvorens aan het verkeer deel te nemen,dan gebeurd zo iets niet.Luc Janssens.

  • Chayenne Wynakker

    Hier sta ik niet stom van . Fietsers die uit straten en paden gewoon de baan oversteken zonder eens te kijken als automobilist zie je ze niet altijd aankomen omdat ze er met een vaart gewoon de weg overschieten . Als je dan stopt voor iemand dan over te laten zeggen ze nog eens geen dank u of niet . Ze zijn de koning op de baan