Fietsstad Leuven schakelt versnelling hoger: “Suggestiestroken in 12 bijkomende straten”

Er komen fietssuggestiestroken in twaalf bijkomende straten in Leuven. In zes straten in de Leuvense binnenstad zijn op dit moment al okerkleurige stroken. “De fietssuggestiestroken geven een duidelijke plaats aan de fietser op plaatsen waar de rijbaan te smal is voor een fietspad”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).
Schepen Carl Devlies (CD&V) en voormalig schepen Dirk Robbeets (sp.a) fietsen de fietsstroken in de Bondgenotenlaan in. Schepen Dirk Vansina (CD&V) zet het werk nu verder.
Vertommen Schepen Carl Devlies (CD&V) en voormalig schepen Dirk Robbeets (sp.a) fietsen de fietsstroken in de Bondgenotenlaan in. Schepen Dirk Vansina (CD&V) zet het werk nu verder.

In het verleden werden al fietssuggestiestroken aangebracht in enkele Leuvense straten zoals de Bondgenotenlaan, de J.B. Van Monsstraat, de Kapucijnenvoer en de Naamsestraat. “We ondervinden dat het beoogde effect bereikt wordt. Er werd dan ook een nieuwe lijst opgesteld van straten die voor een gelijkaardige inrichting in aanmerking komen op basis van breedte van de weg en het intensief gebruik door fietsers”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V).

570.000 euro

Enkele belangrijke straten waar fietssuggestiestroken zullen worden aangebracht zijn de Holsbeeksesteenweg van aan de parking Provinciedomein tot aan het fietspad in de Gemeentestraat, de Oudebaan (tussen Ziekelingenstraat en Koningin Elisabethlaan), de Tervuursestraat, de Tessenstraat, de Maria Theresiastraat, de Andreas Vesaliusstraat en de Goudsbloemstraat. In de Bondgenotenlaan zullen ook nieuwe fietssuggestiestroken worden aangebracht na de geplande herasfalteringswerken. “Een aantal straten worden dit najaar aangepakt. Voorjaar 2020 volgen de andere. In totaal gaat het over een investering van 570.000 euro”, besluit schepen Vansina.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • François De Moor

    Verwen ze nog meer,ze denken nu al dat ze keizer zijn.Men zou ze moeten meer beboeten,voor al de problemen zoals Rood licht negeren,in verkeerde richting rijden, stoptekens negeren enz.Ik ga liever naar een winkelcentrum dan naar stad Leuven. Wanneer wordt er eindelijk eens opgetreden tegen de fietsers.

  • Marie Vandam

    Geef dan ook is boetes als de fietsers in Leuven met 4 naast elkaar rijden rechts en links slalommen tussen de bussen rijden na 11 uur in de winkelwandel straten op de stoep rijden de vrijdag als het markt is en zo kunnen we nog door gaan !!

  • Luc Soetaerts

    Weggesmeten geld. Iedereen in het verkeer weet waar de plaats van de fietser is. Als je toch iets voor de fietser wil doen, maak dan de Bondgenotenlaan fietsstraat.