Fietspad aan Martelarenplein wordt heraangelegd

In het verleden werden er nog blokken gezet om te verhinderen dat mensen er parkeerden. Het fietspad zal er nu veiliger worden gemaakt door een fysieke scheiding.
Foto Vertommen In het verleden werden er nog blokken gezet om te verhinderen dat mensen er parkeerden. Het fietspad zal er nu veiliger worden gemaakt door een fysieke scheiding.
De stad Leuven gaat het fietspad ter hoogte van het stadskantoor en het KBC-kantoor aan het Martelarenplein veiliger maken. Ook het auto- en busverkeer zal minder belemmerd worden na de werken. Die starten maandag en duren tot eind augustus.

Aan het KBC-bankkantoor aan het Martelarenplein staan auto’s vaak op het fietspad om iemand op te pikken of af te zetten, maar dat is straks verleden tijd. “De afscheiding tussen rijbaan en fietspad wordt duidelijker zodat auto’s niet meer kunnen parkeren op het fietspad. Er komt een verhoging, een fysieke scheiding. Om de doorstroming van fietsers en voetgangers te verbeteren, werken we de niveauverschillen tussen de verschillende soorten verhardingen weg. De stad verhoogt daarmee de veiligheid en het comfort voor fietsers en voetgangers die langs de Tiensevest naar het Martelarenplein rijden en wandelen”, zegt mobiliteitsschepen David Dessers (Groen). 

De stad brengt ook wegmarkeringen aan om de verschillende fietsstromen te verduidelijken. Zo wordt de weg naar de ondergrondse fietsenstalling onder het stadskantoor beter aangeduid. Ook op het einde van de Maria Theresiastraat past de stad de verkeerssituatie aan. Daar komen haaientanden op de weg. Zo moet verkeer dat uit de Maria Theresiastraat komt in de toekomst voorrang verlenen aan onder andere fietsers die van het Martelarenplein richting de Tiensepoort rijden.

Door de werken kunnen auto’s de U-bocht ter hoogte van het KBC-kantoor niet maken om terug te draaien naar de binnenring of naar de Tiensepoort. Auto’s die toch op de binnenring moeten zijn, volgen vanaf de Tiensepoort een omleiding via de Blijde Inkomststraat en de Maria Theresiastraat.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.