Fietskaravaan vraagt aandacht voor verkeersveiligheid

De fietsers zongen voor betere en veiligere straten.
Foto Vertommen De fietsers zongen voor betere en veiligere straten.

Vanuit drie plekken in Kessel-Lo vertrokken zaterdag fietskaravanen naar Hal 5 om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit. Zo rond 15 uur verzamelden de karavanen dan op het Blauwputplein. Daar werd gezongen voor betere en veiligere straten.


Zowat 160 inwoners van Kessel-Lo tekenden present. In drie kleurrijke stoeten fietsten ze, tussen de regenbuien door, om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit.

Plan Vectris

"De fietsers konden ook meer info krijgen over 'plan Vectris', het mobiliteitsplan voor Kessel-Lo dat studiebureau Vectris gemaakt heeft, in opdracht van de stad Leuven en in overleg met een ruim burgerpanel van Kesselaars. Plan Vectris draagt oplossingen aan voor de files op de steenwegen en de verkeersoverlast van het sluipverkeer in de woonstraten maar is nooit uitgevoerd en zelfs nooit aan de bevolking voorgelegd. Om misverstanden over het plan te vermijden, gaven vrijwilligers van het Overleg Buurtcomités Kessel-Lo (OBK) tekst en uitleg", vertelt het buurtcomité.


(ADPW)