Fietsersbrug Vaartkom eindelijk open

De fietsers kunnen eindelijk, na enkele maanden uitstel, gebruik maken van de fietsersbrug.
Foto VPL De fietsers kunnen eindelijk, na enkele maanden uitstel, gebruik maken van de fietsersbrug.
De fietsersbrug over de Vaartkom in Leuven is open. "De nieuwe deadline is zoals beloofd gehaald. We zijn blij dat de fietsersbrug eindelijk is geopend nadat de opening enkele keren werd uitgesteld", zegt schepen Dirk Robbeets (sp.a).

Goed nieuws voor de fietsers in Leuven. De fietsersbrug over de Vaartkom is geopend voor verkeer. En dat is niets te vroeg, want de brug had eigenlijk al enkele maanden open moeten zijn. "Er was ons beloofd dat de fietsersbrug tegen eind oktober klaar zou zijn en die deadline werd gehaald", zegt schepen Dirk Robbeets (sp.a). "Technische problemen leidden enkele keren tot uitstel waar de stad Leuven weinig mee te maken had. Toch bleven we aandringen op een snelle opening van de brug want ook voor ons zijn vlotte verbindingen voor fietsers belangrijk."


Eerder organiseerde oppositiepartij Groen al een protestactie aan de brug. De planning bleef immers opschuiven. Aanvankelijk was de opening voor begin juni aangekondigd, maar dat werd al snel september. Uiteindelijk werd het dus eind oktober. Groen betreurde het lange wachten voor de vele fietsers. Honderden fietsers uit Wijgmaal, Wilsele en Herent rijden immers al een hele tijd om op hun dagelijkse rit naar het werk, de school of het station. Voor Groen blijven vlotte en veilige fiets- en wandelverbindingen een prioriteit. "Het is essentieel in een klimaatstad", zegt gemeenteraadslid Toon Toelen daarover. (BMK)