Festival Rode Hond schopt kinderen een groen geweten


De 13e editie van festival Rode Hond komt eraan en dat betekent alweer vier dagen theater, dans, circus en workshops voor kinderen. “Met een festivalcentrum in Hal 5 en nog zeventien andere locaties wordt het een familiefeest in heel de stad”, zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort (sp.a).
Rode Hond-festival gaat aan de slag met afvalmateriaal. Foto Caroline Henderickx.
Vertommen Rode Hond-festival gaat aan de slag met afvalmateriaal. Foto Caroline Henderickx.

Van zaterdag 27 tot 30 oktober wordt in Leuven op tal van locaties kinder- en familiefestival Rode Hond georganiseerd. Het populaire event is al toe aan de 13e editie en het programma is ook dit jaar rijk gevuld met theater, dans, film, workshops, circus, expo en literatuur op maat van de kleinsten onder ons. Schepen van Cultuur Denise Vandevoort (sp.a) is alvast enthousiast. “Met een festivalcentrum in Hal 5 in Kessel-Lo en nog zeventien andere locaties wordt het een familiefeest in heel de stad”, klinkt het. “Een groot deel van het aanbod blijft ook helemaal gratis en kan ontdekt worden in het gloednieuwe magazine van Rode Hond. Ook dit jaar organiseert Rode Hond een grote kleurwedstrijd. Wie de grote tekening uit het gloednieuwe magazine inkleurt, maakt kans op een ‘all areas-pas’ voor het hele gezin.”

Een groot deel van het aanbod blijft gratis

Denise Vandevoort (sp.a)

Op het programma onder meer een workshop van BURn met tips en tricks in de wonderbaarlijke discipline breakdance maar ook de tot de verbeelding sprekende wereld van de beroemde Leuvense familie Arenberg. In de expo ‘De wereld van de Arenbergs’ worden de kinderen ondergedompeld in een leven vol glitter en glamour, kastelen, heldhaftige hertogen en lieftallige prinsessen. Dat Rode Hond meer wil bieden dan plezier en ook een boodschap wil brengen, zien we dan weer terug in de voorstelling ‘Alex in Vuilbakland’, de duurzame versie van ‘Alice in Wonderland’ zeg maar. Met een enorme afvalberg worden de meest waanzinnige kostuums gecreëerd die vervolgens een dozijn zwierige dansers tot leven wekken, met dank aan choreografe Maria Clara Villa-Lobos. ‘Alex in Vuilbakland’ is te zien in kunstencentrum STUK op 29 en 30 oktober, telkens om 15 uur. Een ticket kost 8 euro. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer info: www.stuk.be en www.rodehond.beReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.