Festival Rode Hond lokt 16.000 bezoekers

Schepen van Cultuur Denise Vandevoort (rechts) deelt fietslampjes uit aan de kinderen die met de fiets kwamen.
Vertommen Schepen van Cultuur Denise Vandevoort (rechts) deelt fietslampjes uit aan de kinderen die met de fiets kwamen.
Rode Hond heeft afgelopen weekend haar tiende verjaardag gevierd. Veel blije kindjes in de stad met Kapitein Winokio als hoogtepunt. Ook in kunstencentrum STUK leefden heel wat kinderen zich uit want daar mochten de kids objecten stukmaken. Het festival lokte uiteindelijk 16.000 mensen.

Meer dan 100 activiteiten stonden er de voorbije dagen op de agenda van kinderfestival Rode Hond. Keuze genoeg dus voor de kids op het grootste kinderfestival in Vlaanderenn. Een van de toppers was uiteraard het optreden van Kapitein Winokio. Voor schepen van Cultuur Denise Vandevoort (sp.a) was dat de ideale gelegenheid om cadeautjes uit te delen in de fietsstalling onder het Rector De Somerplein.


"We willen ouders en kinderen die met de fiets naar Rode Hond kwamen extra bedanken. Daarom kregen alle kinderen een leuk lichtje voor op hun fiets", zegt Vandevoort. "We hebben prachtig weer gehad en het was alweer een bijzonder geslaagde editie"

Papa Karel knutselt met zijn zoontje Pim aan een oude tennisracket.
Vertommen Papa Karel knutselt met zijn zoontje Pim aan een oude tennisracket.

Worktable

Naast Kapitein Winokio bleek ook Worktable - een idee van kunstenares Kate McIntosh - een topattractie afgelopen weekend. In kunstencentrum STUK in de Naamsestraat kregen kinderen de kans om alledaagse objecten stuk te maken. Gewapend met een veiligheidsbril en een uitgebreid arsenaal gereedschap vernielden de kids naar hartenlust voorwerpen om er vervolgens weer wat anders mee te doen.


Ook de 6-jarige Pim uit Heverlee was van de partij. Hij koos voor een tennisracket. Papa Karel Paeps hielp uiteraard een handje. "Ik ben ook een klusser", aldus Karel. "Mijn vrouw heeft ons naar het STUK gestuurd. Pim ziet mij geregeld 'prutsen' aan allerlei dingen en deze keer kunnen we samen een beetje klussen." www.rodehond.be (BMK)