Ferrari maakt ritje op Grote Markt in Leuven, en daar kan de politie niet mee lachen

Photo News
Leuven ligt er verlaten bij sinds de strenge coronamaatregelen en dat ‘inspireert’ sommige mensen blijkbaar tot sociaal onacceptabel gedrag. Zo werd er zaterdag een Ferrari gespot op de Grote Markt in Leuven.

De Grote Markt in Leuven is al jaar en dag verkeersvrij op bussen van De Lijn na. De Leuvense politie is ‘not amused’ met de bestuurder die de regels aan zijn laars lapte op de Grote Markt. “Zoals reeds aangekondigd: we blijven grondig controleren in het verkeer”, zegt Marc Vranckx, woordvoerder bij de Leuvense politie. “Uiteraard mag die Ferrari niet rijden op de Grote Markt. Wagens zijn enkel toegelaten als er expliciete toestemming wordt gegeven, bijvoorbeeld voor een trouw. Nogmaals, deze coronacrisis is geen vrijgeleide om te doen wat je wil in het verkeer. Wie in de fout gaat, kan zich aan een boete verwachten.” 

Ook burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) roept nogmaals op tot verantwoordelijkheidszin. “We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen in deze moeilijke tijd, ook in het verkeer”, klinkt het. Meer beelden van Vlaanderen in coronatijden zijn hier te vinden..
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stef Janssens

  Och zijn Ferrari kost evenveel dan mijn appartement. Hij mag dat als hij zijn boete betaald...

 • Francois staen

  neem zijn rijbewijs 6 maand af en neem voor 6 maand de auto in beslag ...een boete hoeft niet

 • Jan Uyttebroeck

  Dat is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn ,dat daar per vergissing opgereden komt .Je moet maar eens een zondag middag een terrasje doen .Dan kan je er verschillende zien .

 • Louis Heyens

  moesten ze nu die auto aanslaan en verbeurd verklaren dan is er nog atlijd een kans dat hij blij is want dan moet hij geen parkeerkosten voor die auto meer betalen en zal hij wel met die andere sportwagen gaan rondbollen