Faculty Club opent hightech WestWing

De nieuwe vleugel van de Faculty Club werd WestWing gedoopt.
VPL De nieuwe vleugel van de Faculty Club werd WestWing gedoopt.
Faculty Club heeft een nieuwe vleugel geopend in haar vergader- en congrescentrum in het Leuvens Groot Begijnhof. De nieuwe ruimte werd 'WestWing' gedoopt en biedt bedrijven een plaats om te werken, te vergaderen en te brainstormen. Er is ook een co-workingruimte voorzien.

"WestWing combineert een authentiek historisch karakter met hoogtechnologische voorzieningen", zegt Peter Herbiest, algemeen directeur van Faculty Club. "Met WestWing willen we een stimulerende en inspirerende omgeving aanbieden waar rust, comfort en creatie centraal staan. WestWing wil bedrijven alle mogelijkheden geven om creatieve ideeën uit te werken." De nieuwe vleugel is onder meer uitgerust met hoogtechnologische tools zoals de MS Surface Hub voor interactieve brainstorming- en creatiesessies, livestreaming en beeld en geluid van bioscoopkwaliteit. Verder is er ook nog "een state of the art ideeënwand".


WestWing kreeg overigens onderdak in de stallingen uit de 16e eeuw en is de enige eventlocatie die is geïntegreerd in een UNESCO werelderfgoed-site. Voor WestWing moest Faculty Club dan ook meer dan geregeld in overleg gaan met Monumentenzorg. "We wilden zoveel mogelijk oorspronkelijke elementen behouden. Omdat sommige houten balken aangetast waren met houtworm, werden ze uitgehold, binnenin verstevigd en daarna weer opgevuld met hars", besluit Peter Herbiest. (BMK)