Eva Platteau nieuwe fractieleider van Groen

Eva Platteau wordt vanaf januari de nieuwe fractieleider van Groen in de Leuvense gemeenteraad. Platteau volgt de ervaren Fatiha Dahmani op. “Ik ben vereerd dat ik deze ploeg mag leiden”, aldus Eva Platteau.
Voorzitter Jan Mertens (Groen) is dankbaar voor de jarenlange inzet van Fatiha Dahmani als fractieleider in de Leuvense gemeenteraad.
Vertommen Voorzitter Jan Mertens (Groen) is dankbaar voor de jarenlange inzet van Fatiha Dahmani als fractieleider in de Leuvense gemeenteraad.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 okotber deed Groen het zoals verwacht goed in Leuven. Het aantal verkozenen ging van 7 naar 10 en Groen sloot aan bij de bestaande meerderheid sp.a/CD&V. “De voorbije weken hebben we hard gewerkt aan de voorbereiding van een ambitieus bestuursakkoord. We kijken uit naar de nieuwe uitdaging om mee te besturen en zullen er alles aan doen om in deze stad een duurzame en rechtvaardige toekomst vorm te geven”, zegt voorzitter Jan Mertens.

Fatiha Dahmani

Zopas werd beslist dat de ervaren fractieleider Fatiha Dahmani in januari de fakkel doorgeeft aan Eva Platteau die een mooie persoonlijke score neerzette op 14 oktober. Ze was zelfs even in beeld als schepen, maar die zetel ging uiteindelijk naar partijgenoot Thomas Van Oppens. Met Platteau aan het roer wil Groen constructief samenwerken met de meerderheidspartijen, maar ook met de oppositie. “Tijdens een bijeenkomst van de nieuwe fractie hebben de raadsleden Eva Platteau als nieuwe fractieleider aangeduid. Wij danken Fatiha voor al die jaren politiek werk”, laat voorzitter Jan Mertens optekenen.

Eva Platteau was ook in beeld als schepen maar het werd uiteindelijk Thomas Van Oppens.
Vertommen Eva Platteau was ook in beeld als schepen maar het werd uiteindelijk Thomas Van Oppens.

Toegankelijke dienstverlening

Eva Platteau zelf voelt zich vereerd met haar nieuwe opdracht. “Ik wil met alle andere fractieleiders en collega-gemeenteraadsleden van de meerderheid en de oppositie samenwerken om van Leuven een nog betere stad te maken. Persoonlijk wil ik mijn professionele kennis aanwenden om me in te zetten voor een kwalitatieve en toegankelijke dienstverlening van de stad.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jos Dupont

    Je mag uw betere stad Leuven met zijn groene verkeerslussen hebben ik wil daar zelfs niet meer komen.