Er is een nieuwe datum voor de Engskeskoers in Leuven: op 27 oktober strijden 15.000 eendjes voor de zege op de Dijle

De start van de Engskeskoers aan de Dijleterrassen in Leuven.
Vertommen De start van de Engskeskoers aan de Dijleterrassen in Leuven.
Ronde Tafel 26 heeft een nieuwe datum bekend gemaakt voor de populaire Engskeskoers op de Dijle in Leuven: 27 oktober. De Engskeskoers stond oorspronkelijk gepland op 29 september maar werd toen afgelast door de voorspelde rukwinden.

Nadat de Engskeskoers van 29 september 2019 werd afgelast door het slechte weer, laat Ronde Tafel 26 Leuven nu weten dat de derde editie van de Engskeskoers nu zondag 27 oktober doorgaat. Het recept is ondertussen welbekend: 15.000 eendjes racen op de Dijle aan de Dijleterrassen voor de zege en uiteraard ook voor het goede doel.

Transplantoux

“Het Engskesdorp gaat open om 12 uur en de race vangt aan om 14 uur”, zegt Yves Stans van Ronde Tafel 26 Leuven. “We hopen zoveel mogelijk volk te mogen verwelkomen om de goede doelen Transplantoux en het Fonds voor Kind- en Orgaantransplantatie te ondersteunen. Zoals tijdens de voorbije edities voorzien we talrijke prijzen voor de snelste eendjes maar ook animatie voor groot en klein met clowns, een fanfare, springkastelen en DJ Amber Broos.” Vorig jaar lokte de Engskeskoers 2.000 bezoekers naar de Dijleterrassen in Leuven. Ronde Tafel Leuven kon uiteindelijk 30.000 euro schenken aan goede doelen Transplantoux en het Fonds Kind en Orgaantransplantatie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.