Energiebus trekt van wijk tot wijk

De energiebus stond gisteren op het Martelarenplein. 
Foto Vertommen De energiebus stond gisteren op het Martelarenplein. 
De energiebus heeft gisteren halt gehouden aan het Martelarenplein in Leuven. De stad wil met de bus praktische informatie over energiezuinig wonen tot bij de Leuvenaar te brengen.

"De stad Leuven wil zoveel mogelijk drempels wegnemen. Via één centraal loket, één telefoonnummer en één website zal de energie-expert Leuvenaars op maat informeren, begeleiden en opvolgen", zegt schepen Mohamed Ridouani (sp.a). "Daarnaast trekken we ook met een energiebus naar de wijken, de scholen en evenementen om dezelfde praktische toelichting en persoonlijke ondersteuning tot bij de Leuvenaar te brengen. Leuvenaars kunnen uiteraard nog steeds terecht in het energieloket maar daarnaast komt er binnenkort dus ook een mobiel loket."

Voormalige bibliobus

De bus was vroeger een bibliobus die nu is omgebouwd tot de energiebus. "Het gaat niet om een hybridebus, maar deze bus is gerecupereerd om een nieuw leven te leiden", zegt Geert Vanhorebeek, adviseur duurzaamheid. "De bus zal naar de deelgemeenten rijden en naar evenementen waar hij zal stilstaan. Het is niet de bedoeling dat de bus veel kilometers zal afleggen. In die zin is het ecologisch verantwoord om een voormalige bibliobus een nieuw leven te geven als energiebus."


Nico Vidal en Sabine Bovend'aerde van Open Vld verwelkomen het initiatief maar menen dat de meerderheid de inspiratie voor de energiebus bij hun partij haalde.


De energiebus staat op zaterdag 14 november op de energiebespaarbeurs in Kessel-Lo, aan dienstencentrum Ter Vlierbeke.


(BMK)