Els Van Hoof (CD&V) gehuldigd als Vredesvrouw

CD&V-Kamerlid Els Van Hoof is gehuldigd als ‘Vredesvrouw’ door de Vredesvrouwen. Van Hoof kreeg de titel omwille van haar jarenlange inzet voor vrouwenrechten en duurzame vrede als parlementslid en voorzitster van Vrouw & Maatschappij. Vanaf januari gaat Van Hoof in Leuven aan de slag als schepen maar ze blijft ook kamerlid.
Els Van Hoof (CD&V) werd gehuldigd als Vredesvrouw.
Vertommen Els Van Hoof (CD&V) werd gehuldigd als Vredesvrouw.

Zopas werd CD&V-politica en toekomstig Leuvens schepen Els Van Hoof gehuldigd door de Vredesvrouwen. Van Hoof werd gelauwerd omwille van haar jarenlange inzet voor de rechten van vrouwen als projectverantwoordelijke in de NGO Wereldsolidariteit en voorzitter van Vrouw & Maatschappij. Ook als lid van de Kamer heeft Els Van Hoof veel aandacht voor vrouwenrechten. Zo schreef ze in 2016 schreef een resolutie die pleitte voor open en vreedzame verkiezingen in Congo, momenteel een bijzonder actueel thema nu de verkiezingen daar werden uitgesteld.

Genitale verminking

“Eerder dit jaar werd een wet van mijn hand aangenomen die de strijd tegen de gruwelijke praktijk van de genitale verminking opvoert. Het is belangrijk dat we als politici aandacht hebben voor vrouwenrechten en voor de rol van de vrouw in de wereld. Ik zal daar op blijven hameren want er is nog veel onrecht in de wereld voor vrouwen. Ik ben tevreden dat Vredesvrouwen me huldigde als Vredesvrouw maar de acties op het terrein zijn uiteindelijk veel belangrijker. Vredesvrouwen levert alvast een mooie bijdrage wat dat betreft”, aldus Els Van Hoof in een eerste reactie.

Conflictsituaties

In 2014 werd Vredesvrouwen voor het eerst georganiseerd door de Vrouwenraad en het Platform 1235. De bijeenkomst wil vrouwen huldigen die vanuit een sterke innerlijke overtuiging aan duurzame vrede werken en solidair zijn met vrouwen in conflictsituaties. “Vredesvrouwen wil goede voorbeelden belonen en in de kijker zetten en hiermee aandacht vragen voor de positieve rol die vrouwen kunnen spelen bij conflictpreventie en de wederopbouw van samenlevingen na conflicten”, aldus de Vredesvrouwen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.