Elektrische deelbakfietsen strijken neer in Leuven: “Tussen de auto en de fiets zat nog niets”

De elektrische deelbakfietsen zullen goed opvallen in het verkeer door de gele kleur.
Stad Leuven De elektrische deelbakfietsen zullen goed opvallen in het verkeer door de gele kleur.
Vanaf 1 juli kunnen inwoners en bezoekers gebruik maken van negen elektrische deelbakfietsen in Leuven en de deelgemeenten. “Het aantal bakfietsen breidt in het najaar uit naar vijftien en volgend voorjaar naar dertig. Ze maken vanaf het najaar deel uit van de mobipunten die de stad momenteel uitrolt”, zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).

“We zijn bijzonder blij dat we vanaf 1 juli elektrische deelbakfietsen kunnen aanbieden aan de Leuvenaars. Zo maken we het voor de inwoners van onze stad nog aantrekkelijker om de auto aan de kant te laten staan en voor de fiets te kiezen”, laat schepen Dessers optekenen. “De elektrische deelbakfiets leent zich perfect om boodschappen te doen of met de kinderen op uitstap te gaan. Er is veel vraag naar bij Leuvenaars. Dat bleek nogmaals toen we half juni op zoek gingen naar enkele testpersonen die bereid waren om de fiets twee weken lang uit te proberen en hun ervaringen te delen.”

De elektrische deelbakfiets leent zich perfect om boodschappen te doen of met de kinderen op uitstap te gaan. Er is veel vraag naar bij Leuvenaars

Schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen)

De stad werkt samen met Cargoroo voor de elektrische deelbakfietsen. “Tussen de auto en de fiets zat nog niets. Fietsen en scooters zijn heel handig tot je meer nodig hebt. Meer zitjes, meer ruimte, meer capaciteit… Elektrische deelbakfietsen zijn dan de oplossing”, aldus Jetske Jonker van Cargoroo. 

Cargoroo-app

Nog dit: de fietsen hebben elektrische trapondersteuning en een actieradius van ongeveer 100 kilometer. Om een deelbakfiets te reserveren, moet je eerst de Cargoroo-app downloaden. Je betaalt 1 euro reserveringskosten en 3,50 euro per uur. In eerste instantie staan er elektrische deelbakfietsen op negen locaties: het Engels Plein, het Victor Broosplein, de Vaartstraat, de Sint-Geertruikerk, Sint-Maartensdal, de Rijschoolstraat, het Rector De Somerplein, HAL 5 en het de Becker-Remyplein.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eddy Elyn

    Mijn vrouw vind dat tof: zij zit in den bak en ik mag duwen: ze heeft het goed voor dus.