Eerste Jaarbeurs zonder Marina Beullens

EVENEMENT VERLIEST MONUMENT MAAR GAAT VERDER OP INGESLAGEN WEG

Marina Beullens (hier met Peter Van Biesbroeck) overleed eind juni aan kanker.
Foto Vertommen Marina Beullens (hier met Peter Van Biesbroeck) overleed eind juni aan kanker.
De 71ste editie van de Jaarbeurs gaat morgen van start in de Brabanthal. Het wordt een bijzondere editie, want voor eerst sinds meer dan dertig jaar moet het topevent het stellen zonder Marina Beullens. Marina verloor eind juni op 58-jarige leeftijd haar moedige strijd tegen kanker. Organisatoren Primetime Communication Group en Leuven Handelt zijn vastberaden om verder te bouwen op haar expertise.

De Jaarbeurs in de Brabanthal kan al vele jaren rekenen op een trouw publiek. Jaar na jaar zakken er tussen de 30.000 en 40.000 bezoekers af naar de populaire beurs die zo'n 185 standen telt. Eén trouwe bezoeker zal er dit jaar echter niet bij zijn en dat is natuurlijk Marina Beullens. Zij was meer dan dertig jaar lang de bezielster en de drijvende kracht achter de Leuvense Jaarbeurs. Eind juni overleed Marina echter op 58-jarige leeftijd na een strijd tegen kanker.

Drijvende kracht

Met de dood van Marina Beullens verloor de Jaarbeurs een monument, want het was haar inzet die van de Leuvense beurzen een succes maakte, zelfs in een tijd waarin andere beurzen aan populariteit moesten inboeten. Marina Beullens was overigens ook de drijvende kracht achter succesvolle evenementen zoals bijvoorbeeld Ideaal Wonen in Huis en Tuin.

40.000 bezoekers verwacht

Conclusie? Topevenement verloor topmonument, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat de Leuvense Jaarbeurs nu een versnelling lager schakelt. Integendeel, Primetime Communication en Leuven Handelt gaan verder op de ingeslagen weg en willen er als eerbetoon aan Marina Beullens een topeditie van maken. Om die ambitie waar te maken, kwam Stefan Frissen -bekend van Winefair- in het verhaal. "We zullen Marina altijd blijven missen, want ze had een enorme expertise. Ondanks het verlies gaan we verder en dat doen we naar goede gewoonte op 12.000 vierkante meter beursoppervlakte. Ruim 185 standen zullen van 26 augustus tot en met 3 september aanwezig zijn in de Brabanthal. Uiteraard zullen er veel standhouders uit de regio op de beurs staan, maar we hebben ook mensen uit andere delen van het land en zelfs uit het buitenland. We mikken op 40.000 bezoekers. De Jaarbeurs is al vele jaren een groot succes en dat heeft het evenement te danken aan de diversiteit van het aanbod."

Dinky-Toys en doedelzakspeler

Ook de themadagen dragen bij aan de beleving op de Leuvense Jaarbeurs. Stefan Frissen heeft een mooi aanbod in petto voor de bezoekers. "Animatie is belangrijk in het verhaal van de Jaarbeurs. We halen enkele bekende namen naar de Brabanthal. Zo komen accordeonist Matthias Lens (14 uur) en Dinky-Toy Coco Jr. (14.30 uur) signeren op zaterdag 26 augustus. Op zondag is het dan weer de beurt aan zanger Yannick Bovy voor een signeersessie om 16 uur. Ook Hans Beerten van Music Show Scotland reist die dag speciaal af vanuit Nederland om de Jaarbeurs te bezoeken. Verder kan je op 27 augustus ook een doedelzakspeler en hostess van Music Show Scotland aan het werk zien. Deze zijn eveneens van de partij op de themadagen. We hebben een extra inspanning gedaan om onze themadagen een leuke invulling te geven. Gene Thomas speelt bijvoorbeeld een akoestisch optreden tijdens de Dag van de Dames op 29 augustus. Iedereen present om 16 uur. Een dag later, tijdens de Dag van het Kind, kunnen de allerkleinsten terecht in een betoverend kapsalon. Op 31 augustus tot slot, de Dag van de 55-plusser, staan er twee optredens gepland. Guy Neve en Matthias Lens zullen van de partij zijn. Kortom, de Leuvense Jaarbeurs wordt een mooie afsluiter van de zomer." Meer info: www.jaarbeursleuven.be