Een blik in het nieuwe Tafelrond

NA ZOMER ZAL OOK HOTEL THE FOURTH ER DE DEUREN OPENEN

Het gerenoveerde Tafelrond op de Grote Markt is na zes jaar helemaal klaar.
Vertommen Het gerenoveerde Tafelrond op de Grote Markt is na zes jaar helemaal klaar.
Ondernemer Jan Callewaert (Option) heeft gisteren het gerenoveerde Tafelrond op de Oude Markt voorgesteld. Het historische gebouw uit de 15e eeuw wordt de 21ste eeuw in geslingerd met een prachtig hotel, een toprestaurant en zelfs een hoogtechnologische studio. "Het restaurant hebben we Tafelrond gedoopt en opent in juli. Het hotel krijgt als naam The Fourth en opent na de zomer", zegt Jan Callewaert.

Het Tafelrond op de Grote Markt in Leuven heeft een vierde leven gekregen, met dank aan ondernemer Jan Callewaert (Option en ex-OHL, nvdr). Callewaert kocht het gebouw een tiental jaar geleden nadat de Nationale Bank er in 2002 was vetrokken. Sindsdien stond het historische pand leeg, maar dat is voltooid verleden tijd. Jan Callewaert heeft er na een grondige renovatie en restauratie een hotel, een restaurant en een hoogtechnologische studio van gemaakt.

Respect voor verleden

"Het was mijn bedoeling om van het Tafelrond een gebouw te maken dat perfect past in de 21ste eeuw, maar wel met respect voor het woelige verleden van het gebouw", zegt Jan Callewaert. "We hebben zes jaar lang heel hard gewerkt en het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. De hoogtechnologische studio heeft tal van mogelijkheden, van videoconferenties tot opnames voor televisie. Innovatie is een sleutelwoord in het gerenoveerde Tafelrond. Het toprestaurant is uiteraard één van de vele pareltjes. We hebben gekozen om het restaurant Tafelrond te dopen, uiteraard verwijzend naar de naam van het gebouw. Een sterrenrestaurant? Nog niet, maar met chef-kok Wouter Van der Vieren lijken we wel op weg naar een ster. Hij heeft Piet Huysentruyt in Lokoké nog aan een ster geholpen. Het restaurant opent de tweede helft van juli de deuren."


Voor de opening van het hotel is het nog wachten tot na de zomer. General manager Yannick Bouts is blij dat Leuven er een tophotel bij heeft vanaf september. "We hebben oog gehad voor de kleinste details. Van de bediening van het licht met domotica tot de koffiemachine met verse bonen in elke kamer...


Dit niveau van luxe zal je in ons land niet vaak tegenkomen. Als naam hebben we The Fourth gekozen voor het tophotel, verwijzend naar het vierde leven van het gebouw nadat het een huis voor de gilden, een schouwburg en de Nationale Bank onderdak bood. Een luxehotel op een unieke locatie in een historisch kader!"

DE INKOMHAL
Vertommen DE INKOMHAL
EEN HOTELKAMER
Vertommen EEN HOTELKAMER
HET RESTAURANT
Vertommen HET RESTAURANT
Vertommen
Vertommen