Dyce brengt nieuw werk uit. Ondertussen al een half miljoen views voor vorige single ‘Race’, met dank aan influencer uit Rusland

Dyce is een hit op de sociale media. Een Russische influencer pikte het talent uit Leuven op met een half miljoen views tot gevolg.
Denkraam Dyce is een hit op de sociale media. Een Russische influencer pikte het talent uit Leuven op met een half miljoen views tot gevolg.
De Leuvense rapper Dyce zit niet stil. Na de EP ‘Y’ die hij in november 2019 losliet op de wereld is er nu de nieuwe single ‘I don’t wanna kill myself, yet, but I thought about it’. Eerder was er ook al ‘Race’ en die video zit ondertussen al aan 500.000 views op YouTube, mede dankzij een Russische influencer.

Nadat hij met zijn groep Rewind op 16-jarige leeftijd zilver behaalde op de Humo’s Rock Rally en in 2019 zijn eerste losse solo singles op de wereld losliet (‘Breakout’, ‘Uprising’ & ‘Zuckerberg’) bracht Dyce (20) onlangs zijn eerste wapenfeit uit: ‘Y’. Een EP waarvoor hij alles zelf deed, van de muziek tot de teksten maar ook de mixing en de mastering. Zelfs het artwork nam de jonge Leuvense rapper voor zijn rekening. Dyce zit duidelijk niet stil want nu is er de nieuwe single ‘I don’t wanna kill myself, yet, but I thought about it’. Lange titel, maar dat kan het enthousiasme bij de fans niet temperen. De conclusie is duidelijk: de Leuvenaar is klaar om nog veel meer muziek de wereld in te sturen. Dat wordt nogmaals bewezen door het succes van de video van de nieuwste single. Na 4 dagen staat de teller al op 30.000 views. 

Vier talen

Nog een leuk detail over de Leuvense rapper: hij spreekt vier talen, waaronder Russisch. En laat de Leuvense rapper nu net in Rusland kunnen rekenen op een bijzondere fan. In België kon de clip van single ‘Race’ al op heel wat aandacht rekenen maar ook Tyler, een Russische YouTube influencer, was bezig met een livestream en speelde de video meerdere keren af. Dyce werd vervolgens via de sociale media overladen met complimenten van meerdere kijkers. Daarna postte Tyler een video waarin hij videoclips bekijkt met weinig views. Hij vroeg vervolgens aan al zijn kijkers om de clip te gaan bekijken. Met succes want de video van ‘Race’ heeft ondertussen al 500.000 views op YouTube. 

Dyce is een jong talent uit Leuven.
Denkraam Dyce is een jong talent uit Leuven.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.