Dries Van Ceulebroeck verovert brons in slalom tijdens BK skiën

Leuvenaar Dries Van Ceulebroeck verovert 3de plaats in de Slalom tijdens het BK-skiën.
Vertommen Leuvenaar Dries Van Ceulebroeck verovert 3de plaats in de Slalom tijdens het BK-skiën.

Dries Van Ceulebroeck (18) uit Leuven behaalde vorige week een knappe derde plaats in de slalom tijdens het Belgisch kampioenschap skiën in Val d’Isère. Met deze bronzen medaille was hij meteen ook de snelste van de U21 en de eerste deelnemer die in België woont en studeert. Hij werd ook knap vierde in de reuzenslalom.

Op zijn tiende trok hij al naar de kunstsneeuwpiste in Peer om daar lid te worden van het Snowvalley Racingteam. Hij trainde twee à drie maal per week indoor. Sinds 2013 maakt hij deel uit van de nationale selectie, nu het BEAST – Belgian Alpine Ski Team. Tijdens de winter maanden verblijft hij een 100-tal dagen in het buitenland voor training en wedstrijden. Ondertussen combineert Dries het skiën met zijn studies. Hij begon dit jaar als topsport student aan de KUL en zit in zijn eerste jaar handelsingenieur. Het werd een geslaagde winter met onder andere deelnames aan de Universiade in Siberië en het junioren WK in Val di Fassa.

Leuvenaar Dries Van Ceulebroeck verovert 3de plaats in de Slalom tijdens het BK-skiën.
Vertommen Leuvenaar Dries Van Ceulebroeck verovert 3de plaats in de Slalom tijdens het BK-skiën.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.