Exclusief voor abonnees

Dolf Wieërs (72) is de ‘blikvanger’ in de strijd tegen zwerfvuil: “Met mijn magnetische grijper vang ik elk blikje”

Dolf Wieërs ruimt dagelijks zwerfvuilnis op tijdens zijn wandelingen in Leuven.
vertommen Dolf Wieërs ruimt dagelijks zwerfvuilnis op tijdens zijn wandelingen in Leuven.
Zwerfvuilnis, het is op sommige locaties een ware plaag. De 72-jarige Dolf Wieërs laat zich door niets of niemand ontmoedigen om dag na dag de strijd aan te gaan. Gewapend met zijn magnetische grijper gaat Dolf zo vaak mogelijk op pad om Leuven te verlossen van blikjes, papiertjes en ander vuilnis dat achteloos op de grond wordt gegooid. “Ik kan het werkelijk niet aanzien. Noem mij gerust de blikvanger. Ik roep iedereen op om een wereld van verschil te maken door een kleine inspanning te doen.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Dupont

  Heel Nobel van u als ik zie hoeveel rommel er langs de wegen ligt , maar als de overheid hier niets wil aan doen en er geen mentaliteit wijziging onder de mensen komt is dit bezigheidstherapie !!

 • tony decabooter

  Misschien moeten we wagens en fietsen voorzien van magneten zodanig als er blikken worden weggegooid ze onmiddellijk aangetrokken worden aan de voertuigen in plaats van in de natuur te belanden ! hmm strak plan

 • Sibron Houttequiet

  Eerlijk gezegd lijkt het me erg merkwaardig : de "rosse" muntjes zijn wel magnetisch, maar de "gele" (van 10 cent en meer) niet....en colablikjes reageren volgens mij evenmin op een magneet....

 • Dominique Hermys

  Veel succes.