Din Sula (OHL) bezoekt Open School

Schepen Mohamed Ridouani, Din Sula Johan Vanneck en Marcel Kerff aan CBE Open School.
Foto Repro Vertommen Schepen Mohamed Ridouani, Din Sula Johan Vanneck en Marcel Kerff aan CBE Open School.
OHL-speler Din Sula heeft een bezoekje gebracht aan CBE Open School. De jongste speler van OHL is ambassadeur van de Week van de Geletterdheid en was onder de indruk van de werking in Open School.

OHL heeft veel aandacht voor sociale projecten in het Leuvense en bewijst dat eens te meer door speler Din Sula af te vaardigen als ambassadeur voor de Week van de Geletterdheid. Din Sula kreeg onder meer een rondleiding in de Leuvense school. "Naar eigen zeggen raakte hij nog meer overtuigd van het feit dat het belangrijk is om mensen die minder kansen hebben gehad opnieuw een duwtje in de rug te geven. Zeker voor jongeren is het belangrijk dat ze beseffen dat ze kansen moeten grijpen", zegt Johan Vanneck van OHL die de sociale projecten van de club in goede banen leidt.


De Week van de Geletterdheid loopt dit jaar van 7 tot 13 september. Het thema van de week is 'Jong en geletterd'. Verschillende organisaties vragen aandacht voor jongeren en jonge volwassenen in Vlaanderen. "1 op 10 heeft problemen met taal, cijfers of werken met ICT en multimedia. In Open School kunnen ze die basiscompetenties bijschaven. Jongeren kunnen ook een beroeps(gerichte) opleiding volgen bij VDAB of Syntra. Of ze kunnen hun diploma halen via tweedekands onderwijs", legt schepen van Onderwijs Mohamed Ridouani uit. Meer info: www.cbeopenschool.be (BMK)