Digitaal aanmelden voor 66 secundaire scholen gaat maandag van start

Kamperen om je kind in te schrijven in een school behoort definitief tot het verleden.
Vertommen Kamperen om je kind in te schrijven in een school behoort definitief tot het verleden.
Liefst 66 scholen uit Vlaams-Brabant en Mechelen sloten eind vorig jaar een samenwerkingsverband voor een gezamenlijk digitaal aanmeldsysteem: www.aanmelden.school. Aangezien het aanmelden digitaal verloopt, wordt de aanmeldperiode voorlopig niet uitgesteld of verlengd door het coronavirus. “De aanmeldperiode loopt van maandag 30 maart tot en met vrijdag 24 april”, zegt schepen Lalynn Wadera (sp.a).

Ouders die hun kind voor het schooljaar 2020-2021 willen inschrijven in het eerste jaar van een secundaire school moeten zoals bekend hun kampeermateriaal niet meer boven halen. Dankzij een groot samenwerkingsverband met 66 scholen kunnen ouders zich digitaal inschrijven en het coronavirus steekt voor één keer geen stokken in de spreekwoordelijke wielen. “De aanmeldperiode loopt van maandag 30 maart tot en met vrijdag 24 april. Het moment van aanmelden heeft geen belang. Er wordt geen rekening gehouden met chronologie. Het nieuwe systeem maakt het veel eenvoudiger voor de ouders. Ik raad hen aan om zoveel mogelijk scholen aan te duiden”, zegt schepen van Onderwijs Lalynn Wadera (sp.a).

6 mei

Aanmelden betekent concreet dat je vooraf laat weten in welke school of scholen jij je kind wil inschrijven. Na de aanmeldperiode zal het computersysteem de plaatsen toewijzen op basis van voorkeur en toeval. “Dit gebeurt op 6 mei en wordt de dag nadien bekendgemaakt aan de ouders. Wie een school krijgt toegewezen, kan vervolgens gaan inschrijven”, aldus schepen Wadera. Meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vind je op www.aanmelden.school.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.