Dieven barricaderen deur bij inbraken in appartementen

Inbrekers hebben dinsdag in appartementen op verschillende adressen in het Leuvense toegeslagen. Daarbij barricadeerden ze telkens de deur, zodat de bewoners bij hun thuiskomst niet onmiddellijk binnengeraakten.

Op de Diestsevest werd er ingebroken in een appartement op de eerste verdieping. Toen de bewoners 's avonds thuiskwamen, konden ze hun woonst niet meer binnen en belden ze de politie. De agenten die vaststellingen gingen doen, moesten via het balkon van de buren tot op het balkon van de slachtoffers klauteren om binnen te geraken. De daders drongen het appartement wellicht binnen door op het balkon van het terras te klimmen. Vervolgens konden ze door de terrasdeur, die niet op slot was, naar binnen. Om te voorkomen dat er iemand zou binnenkomen terwijl ze het appartement doorzochten, werd de deur aan de binnenkant gebarricadeerd met een schoenrek en een televisietoestel. De omvang van de buit is niet bekend.


In een appartement enkele tientallen meters verder op de Diestsevest werd op een identieke manier ingebroken. Ook daar raakte de bewoonster toen ze thuiskwam niet binnen. De bijgeroepen agenten slaagden er in de deur een eindje te openen en enkele stoelen die er tegen stonden weg te duwen. Het appartement bleek doorzocht te zijn. Een raam op het terras op de eerste verdieping aan de achterzijde van het gebouw werd geforceerd. Ook hier is de buit niet bekend.


Tenslotte werd eenzelfde werkwijze gehanteerd in een appartement op het Groefplein. Toen de bewoners 's avonds thuiskwamen kregen ze slechts met veel moeite de deur van hun flat open omdat er een stoel tegen de deur was gezet. Het slaapkamerraam bleek geforceerd en de slaapkamer was duidelijk doorzocht. De buit bestond uit een klein bedrag buitenlands geld, een zaklamp en een mes. (ADPW)