Dertiger riskeert jaar cel voor drugs

Een dertiger uit Hulshout riskeert een jaar cel en 8.000 euro boete voor drugsbezit en verkoop. Hij liep tegen de lamp in Leuven.

B.V. (35) werd dit jaar in Leuven betrapt met GBL, aanmaakstof voor de vloeibare drug GHB, in zijn auto. De naam van V. dook ook op in een gerechtelijk onderzoek in het Mechelse. Tijdens een huiszoeking werd bij de man 587 gram amfetamines en twee liter GHB aangetroffen. Volgens de procureur te veel drugs om niet te verkopen. Dat zou ook moeten blijken uit sms-verkeer tussen de dertiger en enkele afnemers. Met een van hen zou hij ook samen GHB geproduceerd hebben. De aanmaakstof GBL haalde hij in Duitsland.


De man zat twee maanden in voorhechtenis. De procureur vorderde een jaar cel en 8.000 euro boete. "Het gaat hier niet om een simpele gebruiker." V. ontkende de verkoop van drugs en het bezit van cocaïne. Zijn advocaat vroeg de vrijspraak voor het dealen en een autonome probatiestraf voor het bezit van de amfetamines en de GHB. V. zou de drugs ondertussen hebben afgezworen. Vonnis 29 oktober. (KAR)