Deel van bouwwerf De Stroom ingestort

Een deel van de skeletbouw is omgekanteld.
De Prycker Een deel van de skeletbouw is omgekanteld.

Op de hoek van de Vaartstraat en de J.P.Minckelersstraat is vrijdag omstreeks 17.30 uur een deel van school in aanbouw De Stroom ingestort. “Om een nog onduidelijke reden is een deel van de skeletbouw omgekanteld. Daardoor zijn er betonnen platen tussen de profielen gevallen. Daarbij vielen geen gewonden. Er kwamen ook geen brokstukken op de openbare weg terecht”, zegt politiewoordvoerder Nicolas Del Piero. 

Deel bouwwerf van school De Stroom ingestort
De Prycker Deel bouwwerf van school De Stroom ingestort

De Leuvense brandweer bekijkt momenteel hoe gevaarlijk de situatie is en of instortingsgevaar mogelijk is. “Daardoor wordt de J.P. Minckelersstraat het hele weekend afgesloten voor alle verkeer, vanaf de Kardinaalstraat tot de Vaartstraat. Volgende week wordt bekeken wat dit betekent voor de werken op de werf”, aldus Del Piero.

Op 25 april werd de eerste steen van eerstegraadsschool De Stroom gelegd. Op 1 september zou de schoolbel er voor het eerst moeten luiden. Het is niet duidelijk of deze instorting hier invloed op zal hebben.

Simulatiebeeld De Stroom in Leuven.
Vertommen Simulatiebeeld De Stroom in Leuven.
Burgemeester Mohamed Ridouani mocht de eerste steen leggen van de nieuwbouw van eerstegraadsschool Stroom aan de Vaartkom.
Vertommen Burgemeester Mohamed Ridouani mocht de eerste steen leggen van de nieuwbouw van eerstegraadsschool Stroom aan de Vaartkom.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Corvair

    Een school in een buurt waar niet eens genoeg parking is voor de bewoners, waar zitten de gedachten van de stad?