Dealer krijgt 30 maanden voor verkoop harddrugs in stadspark

Een drugsdealer is in de strafrechtbank veroordeeld tot 30 maanden cel. Momade H. (40) uit Leuven bracht cocaïne en in het bijzonder heroïne aan de man. Hij dealde de drugs vooral in het stadspark.

De Tanzaniaan Momade H. had van januari 2013 tot juli 2015 een goed draaiende handel in heroïne en cocaïne in zijn woonplaats Leuven. Vanuit zijn woning en in het Leuvense stadspark leverde hij vooral heroïne. Hij kocht die drugs aan in het Antwerpse en in het buitenland. "De man is bevriend en staat in contact met personen die ook grotere deals kunnen regelen, zoals de invoer van heroïne vanuit Afrika", stelde de rechter in het vonnis.

Telefonie-onderzoek

De politie maakte een einde aan de praktijken na uitgebreid telefonie-onderzoek en een huiszoeking. Negen afnemers van de drugs legden verklaringen af en H. ging over tot gedeeltelijke bekentenissen.

Al eerder veroordeeld

Momade H. bevindt zich in staat van herhaling. De man, die al ruim vijftien jaar als asielzoeker in ons land verblijft, werd op 7 maart 2011 door dezelfde Leuvense correctionele rechtbank veroordeeld tot twee jaar cel voor de verkoop van heroïne en marihuana, ook aan minderjarigen. Daarom ging de rechtbank niet in op zijn vraag om een werkstraf of probatie.

Boete van 6.000 euro

De procureur vorderde de onmiddellijke aanhouding maar die werd niet bevolen. Een vermogensvoordeel van 6.960 euro werd verbeurdverklaard. Hij kreeg bovenop een boete van 6.000 euro. (KAR)