De Wijnpers kleurt oud Belgacomgebouw

Enkele leerlingen van de Wijnpers aan het werk.
Foto Vertommen Enkele leerlingen van de Wijnpers aan het werk.
De leerlingen van provinciale school De Wijnpers in Leuven hebben een grote muurschildering getekend op de gevel van het oude Belgacomgebouw in de Mechelsestraat. De street art kadert in de 'Kom op voor je wijk'-actie van de stad.

De bewoners van de Mechelsestraat in Leuven vonden het de hoogste tijd voor meer kleur in hun straat en dat lieten de leerlingen van provinciale school De Wijnpers zich geen twee keer zeggen. Ook Lut Lambert, directeur in De Wijnpers, was meteen gewonnen voor het idee. "Op vraag van bewoners van de wijk hebben onze getalenteerde leerlingen van het vijfde jaar Artistieke Opleiding de gevel van het oude Belgacomgebouw aan de Vismarkt verfraaid. Het werd een tekening van liefst 40 meter lang."


Het kunstwerk moet een blikvanger worden voor de bewoners én voor de passanten in de Mechelsestraat. De muurschildering kwam er in het kader van de 'Kom op voor je wijk'-oproep van de stad Leuven. Met 'Kom Op voor je Wijk' ondersteunt de stad waardevolle ideeën en initiatieven van buurtbewoners. "Veel mensen denken dat de Mechelsestraat enkel bestaat uit het winkel-wandelgedeelte, maar ook tussen de Vismarkt en Sint-Geertruikerk vind je mooie gerestaureerde huizen en leuke winkels en horecazaken", besluit schepen Bieke Verlinden (sp.a). (BMK)