De lente is op komst: fontein op Herbert Hooverplein en water-doe-tuin in Sluispark doen het weer

De fontein op het Herbert Hooverplein en de water-doe-tuin in het Sluispark werken sinds woensdag weer. “Nog tot in november waterpret in Leuven”, aldus schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V) die eigenhandig de fontein op het H. Hooverplein ging opstarten.
Schepen Dirk Vansina (CD&V) waagt zich in de speelfontein op het Herbert Hooverplein.
Vertommen Schepen Dirk Vansina (CD&V) waagt zich in de speelfontein op het Herbert Hooverplein.

De indrukwekkende fontein op het H. Hooverplein in Leuven ging vorig jaar na de septemberkermis open maar was voor het winter- en het vorstseizoen stilgelegd. Hetzelfde scenario voor de water-doe-tuin in het Sluispark. Schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V) is naar eigen zeggen in blijde verwachting van de lente en besloot om de Leuvense waterelementen opnieuw in werking te zetten. 

Beperkt waterverbruik

”Beide locaties zijn ideaal om te verkoelen tijdens warme dagen. We hopen dat de aangename temperaturen snel komen”, aldus schepen Vansina. “Het was leuk om te zien hoeveel kinderen vorig jaar in de fontein kwamen spelen. De fontein op het H. Hooverplein heeft trouwens de vorm van het stratenplan van Leuven zoals de beroemde Nederlandse cartograaf Jacob van Deventer het in 1550 uittekende. De fontein bestaat uit 60 waterspuiters, 68 lichtpuntjes en heeft een diameter van 18 meter. Naast het educatieve element is de fontein vooral een fijn spelelement in het hart van de stad. Zo’n speels element maakt de stad boeiend en verrassend.” Nog dit voor de ecologisten onder u: het waterverbruik blijft beperkt dankzij een gesloten watercircuit met grotendeels gezuiverd regenwater.

De fontein op het Herbert Hooverplein in Leuven heeft een diameter van 18 meter.
Vertommen De fontein op het Herbert Hooverplein in Leuven heeft een diameter van 18 meter.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Dupont

    Wat heeft die nutteloze verspilling weer gekost aan de belasting betaler ? Ik lees juist dat Carl Devlies (CD&V) sluit belastingverhoging niet uit !! En nu nog een nutteloos en geldverslindend zwembad aan de vaart !!