De beste pils ter wereld? Die vind je in Leuven! “Alle Belgen mogen terecht fier zijn op Stella Artois”

Het Leuvense bier Stella Artois is verkozen tot de beste internationale pils op de World Beer Awards. “Een beloning voor de mensen in de brouwerij die dagelijks voor bijna de hele wereld Stella Artois brouwen”, aldus brouwerijdirecteur Alexander Soenen. Ook drie andere bieren van AB InBev -Deus, Leffe en het pas gelanceerde Selection Lambic- winnen prestigieuze Global Beer Awards.
Vertommen

Leuven boven op de World Beer Awards want AB InBev ging met vier prijzen aan de haal. Stella Artois won in de categorie ‘Beste internationale pils’ terwijl Leffe werd bekroond als ‘Beste Brut Bier’. De kenners gaven ook Deus een prijs en ‘Beste Lambiekbier’ was weggelegd voor Selection Lambic. Alexander Soenen, Stella Artois brouwerijdirecteur in Leuven is trots: “Dit is een beloning voor de mensen in de brouwerij die hier dagelijks voor bijna de hele wereld Stella Artois brouwen. Wij en alle Belgen mogen terecht fier zijn op onze Belgische pils”, klinkt het in een eerste reactie.

Karmeliet

Er was overigens nog meer goed nieuws want binnen de landenselectie vallen ook Hoegaarden, Karmeliet en Cubanisto in de prijzen in België. Hetzelfde scenario voor Hertog Jan in meerdere categorieën in Nederland, Cervezas la Virgen in Spanje, Stella Artois GlutenFree in de categorie ‘Gluten Free’ in Brazilië en Goose Island in the categorie ‘Flavoured Stout’ in Korea. Franziskaner won dan weer in verschillende stijlen in Duitsland waaronder de categorie ‘Alcoholvrije bieren’, en Gentleman’s WIT in Belgian Style Witbier in het VK.

We zijn het aan onszelf verplicht om Stella Artois wereldwijd in de markt te zetten

Ab InBev

Nog dit over Stella Artois: het Belgische icoon is vandaag de dag het vierde meest gewaardeerde biermerk in de wereld en blijft zeer snel groeien met vorig jaar nog eens een stijging van 5,2% in wereldwijde verkoop en een 8% stijging in export vanuit België. Sinds 2014 zijn de Stella Artois export volumes vanuit België zelfs verdubbeld. AB InBev voelt zich naar eigen zeggen door deze prijs ook erkend in haar engagement naar de Belgische biermarkt toe. “Sinds 1366 brouwen we in Leuven. We zijn het aan onszelf verplicht om Stella Artois wereldwijd in de markt te zetten”, klinkt het trots.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Deweerdt

  Beste bier en wordt natuurlijk getapt zoals op de foto in café Marengo in Leuven

 • rony stokart

  Omdat ze zo lokaal verbonden zijn rekenen ze de Belgen ook meer aan dan aan de buren. Maar blijkbaar kennen ze hun pappenheimers (die van smaak geen kaas hebben gegeten).

 • Guido Leurelle

  Sorry maar ik drink dat niet meer, had er laatst een gedronken op de luchthaven van Zaventem, had avonds hoofdpijn , drink die nooit meer

 • Theo Van Hoof

  Stella een goed bier? Dan toch maar voor die zonder smaakpapillen. Uit de bank van Leuven komt echt nie veel goed. Geef mij maar een kurk gestopte oude Boon, een Cantillon of 3 fonteinen. Ook de kriek van de 3 brouwerijen is tukken beter dan de inbev variant. Die niet eens meer gemaakt wordt met lambiek.

 • werner beckers

  Toch zijn er beter pilsbieren dan stella