Couvert Couvert blijft beste Leuvense restaurant

Gault&Millau heeft de nieuwe lijst van toprestaurants bekend gemaakt. In onze regio blijft Couvert Couvert in Heverlee de nummer één met een score van 17 op 20. Opvallende nieuwkomer is Tafelrond op de Grote Markt in Leuven met 13 op 20.

Couvert Couvert is het beste restaurant van de regio Leuven. In de nieuwe Gault&Millau krijgt Couvert Couvert een score van 17 op 20, nota bene als enige restaurant in Leuven en omstreken. Geen enkel restaurant in het Leuvense kreeg een score van 16 op 20 maar in de lijst werden drie zaken wel bekroond met een waardering van 15 op 20. Het gaat om EssenCiel in Leuven, Het Land aan de Overkant in Heverlee en Arenberg in Heverlee. Een score van 14 op 20 is dan weer weggelegd voor d'Artagan, Trente, Botaniq, Zarza -allen gevestigd in Leuven- en het Spaans Dak in Oud-Heverlee. Zoals verwacht is de lijst van restaurants met 13 op 20 behoorlijk uitgebreid: Huiskamerrestaurant Postelein (Keerbergen), Dumon (Haacht), Faculty Club (Leuven), Osteria Michele XXIII (Leuven), Silo's (Boortmeerbeek), Spiga d'Oro (Hever),Hof van Craynbergh (Keerbergen), Meerdael (Blanden), Bistro Lust (Leuven), Rossi (Leuven), Zappaz (Leuven) en Tafelrond (Leuven). Die laatste zaak is overigens een opvallende nieuwkomer in de Gault Millau.

Tot slot nog de zaken die worden aanbevolen zonder score. Het gaat om De Bibliotheek in Vaalbeek, La Stanza in Leuven en Vital in Gelrode. Ook de Leuvense restaurants Brasserie Improvisio, Meating Room en Baracca krijgen een eervolle vermelding. Datzelfde geldt voor Zio en Ferm in Keerbergen, alsook voor Vers Namur in Blanden. (BMK)