Convento blaast 10 kaarsjes uit. “Van kleine wijnbar en wijnwinkel naar succesvolle wijnbistro”, zegt uitbater Stéphane Godfroid die de journalistiek inruilde voor zijn passie

Stéphane Godfroid (links) en zijn team van Convento vieren het 10-jarig bestaan van de zaak.
Vertommen Stéphane Godfroid (links) en zijn team van Convento vieren het 10-jarig bestaan van de zaak.
Wat voor Stéphane Godfroid ooit begon als een nieuw avontuur na een carrière in de journalistiek is na tien jaar uitgegroeid tot een groot succes. Met een passie voor wijn opende Godfroid op 1 mei 2009 de deuren van Convento in de Mechelsestraat. Ondertussen staat de wijnbistro op nummer 2 voor Leuven bij Tripadvisor. “Convento staat ook vermeld in de gidsen van Gault Millau en Michelin”, zegt Stépane trots.

1 mei 2009 was een mijlpaal in het leven van Leuvenaar Stéphane Godfroid. Na een carrière bij persagentschap Belga verliet hij de journalistiek om zijn droom na te jagen: een gezellige wijnbar openen. Die droom werd exact tien jaar geleden werkelijkheid met de opening van Convento in de Mechelsestraat. “Het was op de Dag van de Arbeid dat mijn nieuwe avontuur van start ging”, vertelt Stéphane Godfroid. “In het begin was Convento een kleine wijnbar met een wijnwinkeltje aan. Fijne en heerlijke wijnen aan sympathieke prijzen met een huiselijke gezelligheid erbovenop…Dat was het startcredo van Convento. En dat is nog altijd zo!”

Ik verliet een job in de journalistiek voor een onzeker bestaan als zelfstandige. Het was altijd al mijn droom om ‘iets’ met wijn te doen

Stéphane Godfroid van Convento

Stéphane Godfroid (61) heeft naar eigen zeggen nooit spijt gekregen van zijn drastische carrièreswitch. “Ik verliet een vaste job in de journalistiek voor het onzekere bestaan als zelfstandige. Het was altijd mijn droom geweest om ‘iets’ met wijn te doen. Toen ik samen met mijn vrouw Katrien Verstraete een prachtig pand te huur zag staan in de Mechelsestraat waagden we de sprong. Ik had echt nooit durven vermoeden dat ik nu een goed draaiende wijnbar en -bistro en wijnhandel zou runnen met zes mensen in dienst én bovenal zoveel enthousiaste klanten en restaurantgasten.”

In de Michelin-gids kregen we een ‘druiventrosje’ voor onze wijnkaart. Toch wel een bijzondere eer

Stéphane Godfroid van Convento

De kleine wijnbar met winkeltje van een decennium geleden is inderdaad niet meer te herkennen. “We hebben het aanbod fors uitgebreid met meer dan 300 referenties uit alle prijsklassen en uit zowat alle hoeken van de wereld. Naast de klassieke grote wijnlanden zoals Frankrijk, Italië en Spanje vind je bij Convento ook pareltjes uit minder bekende wijnregio’s zoals Canada, Roemenië, Marokko én vanzelfsprekend ook uit België. We hebben ‘prachtwijn’ van eigen bodem en daarvan raken steeds meer klanten gelukkig ook overtuigd. Ondertussen zijn we ook uitgegroeid tot een wijnbistro met vermelding in de gidsen van Gault Millau en Michelin. In de Michelin-gids kregen we ook een ‘druiventrosje’ voor onze wijnkaart. Toch wel een bijzondere eer. De bistro kwam er midden 2017 toen we naast onze wijnbar de kans om de salons van het aanpalend ‘maison de maître’ erbij te nemen. Door de huiselijke kamerinrichting is er voor iedereen wel een ideale tafel te vinden voor een romantisch etentje, een discrete zakenlunch of een verjaardagsdiner. We hechten veel waarde aan spontane gastvrijheid. Je luncht en dineert hier zoals in je eigen huiskamer: rustig en ontspannen. En op zonnige dagen gaat ook het verborgen stadsterras achteraan open. Het is een oase van rust op een boogscheut van de drukte in de stad.” 

Gerijpte wijnen

“We hebben trouwens ook lekkere bieren in huis maar wijn blijft uiteraard de rode draad in ons verhaal. Elke dag zoeken we samen met mijn collega sommelier Tom De Praetere verder naar verfijning en naar authentiek en eerlijke wijnen. De voorbije maanden hebben we trouwens extra geïnvesteerd in bijzondere en gerijpte wijnen. Daarvoor merken we stijgende interesse bij de wijnliefhebbers”, besluit een tevreden Stéphane Godfroid. Meer info: www.convento.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.