Chris Vandebroeck (OHL): “We verwachten ons aan vreselijk nieuws”

Nog steeds geen zekerheid over lot OHL-voorzitter

Chris Vandebroeck, voormalig voorzitter van OHL, is aan het stadion van OHL de supporters een hart onder de riem komen steken naar aanleiding van helikoptercrash in Leicester. Het vermoeden bestaat dat huidig voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha daarbij om het leven is gekomen maar dat is officieel nog niet bevestigd.
Voormalig voorzitter Chris Vandebroeck met de supporters van OHL aan het stadion.
Baert Marc Voormalig voorzitter Chris Vandebroeck met de supporters van OHL aan het stadion.

De OHL-supporters wachten met een bang hart af op meer nieuws uit Engeland. Verschillende media, waaronder Reuters en BBC, bevestigen dat Vichai Srivaddhanaprabha aan boord was van de helikopter die zaterdagavond omstreeks 20.35 uur crashte op enkele honderden meters van het King Power Stadium in Leicester. Het vermoeden bestaat dat de eigenaar van Leicester en de Leuvense voetbalclub OHL daarbij om het leven is gekomen. Zekerheid is er nog niet maar de beelden tonen aan dat de kans klein is dat de inzittenden de crash hebben overleefd. Reuters stelt dat er vijf personen in de helikopter zaten die eigendom is van Vichai Srivaddhanaprabha.

Vlag

Voor OHL zou de eventuele dood van Vichai betekenen dat de club haar voorzitter verliest, al is het in de praktijk wel zijn zoon die de club runt. De supporters van OHL wachten met een bang hart af en verzamelden deze middag al aan het stadion waar ze bloemen neerlegden en een vlag van Leicester City ophingen. “We willen onze solidariteit tonen aan de familie van de inzittenden en aan alle mensen die betrokken zijn bij Leicester City. We weten momenteel nog niets zeker en wachten op officieel nieuws vanuit Engeland”, zegt supporter van het eerste uur Peter Desmet.

Peter Desmet, supporter van het eerste uur, is diep bedroefd.
Baert Marc Peter Desmet, supporter van het eerste uur, is diep bedroefd.

We betuigen ons medeleven aan Leicester City

Chris Vandebroeck, OHL

Ook voormalig voorzitter Chris Vandebroeck en Paul Van Der Schueren zakten naar het stadion af om de supporters een hart onder de riem te steken. “We beseffen dat we ons aan het meest vreselijke nieuws moeten verwachten. Het is nog niet officieel maar iedereen weet dat de kans groot is dat we onze voorzitter hebben verloren in dit drama”, aldus Chris Vandebroeck. “Ik wil nu in de eerste plaats diep medeleven betuigen voor de families van de passagiers in de helikopter en voor de voetbalgemeenschappen van Leicester City en Oud-Heverlee Leuven. Hopelijk komen we enkel sterker uit dit drama. Het nieuws over de helikoptercrash komt erg hard binnen maar de solidariteitsactie van onze supporters aan het stadion toont aan dat we lief en leed delen.”

De supporters wachten bang af op meer nieuws uit Engeland.
Baert Marc De supporters wachten bang af op meer nieuws uit Engeland.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.