Chiro Vlierbeek likt wonden na brand

Door de brand liep de polyvalente ruimte van Chiro Vlierbeek, de zogeheten 'zaal 6', heel wat rook- en waterschade op. Ook de kelder, waar regelmatig feestjes gehouden worden, had heel wat last van waterschade.

Na samenspraak met de branddeskundige werd woensdagnamiddag beslist om de Chiro toch terug binnen te laten in hun lokalen, die deel uitmaken van het Nieuw Abtskwartier. "Wij zullen in het begin toch nog een andere oplossing moeten zoeken voor onze evenementen. Dit weekend is er een heksentocht voorzien en die kan zonder problemen doorgaan. Daar hebben wij die gebouwen ook niet voor nodig", vertelt Tom Vandenputte van Schuurcomité vzw en logistiek ondersteuner van Chiro Vlierbeek. "Wij hebben nog twee locaties op de abdijsite die we gebruiken. Er is een schuurtje, maar daar kan je moeilijk onze driehonderd leden in herbergen. Daarnaast zijn er al een tijdje verbouwingswerken bezig aan een zolder in één van de witte gebouwen naast het kerkhof. Die werken zullen nu wat sneller moeten gaan", aldus Vandenputte, die zich samen met scoutsleider Simon De Vos luidop afvraagt waarom iemand deze gebouwen in brand zou steken.

"Wat hebben die mensen daar nu aan? Ondertussen kunnen wij heel wat spullen weggooien: al onze stoelen, tafels, verkleedkleren en onze werfradio zullen we niet meer kunnen gebruiken", klinkt het. Simon werd uit zijn bed gebeld met de melding dat de Chirolokalen waren afgebrand. "Ik had mij wel ingebeeld dat ze volledig in de as gelegd waren. Dus vanuit dat idee valt het al bij al nog mee", is De Vos optimistisch.

Ondertussen wordt er aan een benefiet gedacht om zo wat geld in te zamelen na de vermoedelijke brandstichting. (ADPW)

Chiro Vlierbeek bij het in brand gestoken gebouw.
Andreas De Prycker Chiro Vlierbeek bij het in brand gestoken gebouw.