Centrum in rep en roer: LIJK GEVONDEN IN DIJLE

VOORBIJGANGER ZIET LICHAAM 37-JARIGE LEUVENAAR DRIJVEN

Politie, brandweer en het labo zijn ter plaatse aan de Dijleterrassen, waar het lichaam van een 37-jarige Leuvenaar uit het water werd gehaald.
Vertommen Politie, brandweer en het labo zijn ter plaatse aan de Dijleterrassen, waar het lichaam van een 37-jarige Leuvenaar uit het water werd gehaald.
Het centrum van Leuven stond gistermiddag een hele tijd in rep en roer nadat een voorbijganger omstreeks 11 uur een lijk had zien drijven in de Dijle aan de Amerikalaan. Het lichaam blijkt dat van een 37-jarige man uit Leuven te zijn. "Er is niets wat op een misdrijf wijst. De autopsie zal de precieze omstandigheden moeten uitwijzen", vertelt Sarah Callewaert van het Leuvense parket.

Het is ongeveer 11 uur als een voorbijganger in de Amerikalaan rustig langs de Dijle wandelt. Dat doet hij altijd om te kijken of er nog maar eens fietsen in de Dijle liggen. Plots merkt de voorbijganger het drijvende lijk op en roept er een tweede passant bij. Samen besluiten ze dat het effectief om een lijk gaat en bellen zij de hulpdiensten. De politie komt ter plaatse en plaatst een perimeter om zo eerst het verkeer op de Amerikalaan en later ook dat op de Dirk Boutslaan voor alle verkeer af te sluiten. Enkel de bussen van vervoersmaatschappij De Lijn mochten nog de Dirk Boutslaan door. De brandweer bekijkt ondertussen hoe ze het lijk uit het water kunnen halen. Uiteindelijk halen ze het 37-jarige slachtoffer met de ladder uit het water. Eerst werd geprobeerd om het waterpeil te laten zakken en het om te leiden naar een zijtak, maar dat bleek uiteindelijk niet te lukken. Het lijk werd in een rode tent, vlak naast het water, door het labo onderzocht. Ondertussen kwamen er al heel wat kijklustigen toe om de ware toedracht van het spektakel te kennen.

Vertommen

Autopsie

"Wij hebben het gerechtelijk labo en een wetsdokter aangesteld om de exacte omstandigheden van het voorval te bepalen. Uit hun bevindingen is er gebleken dat er niks op een misdrijf wijst. De autopsie zal de precieze omstandigheden van het ongeval aan het licht moeten brengen", verklaart Sarah Callewaert, woordvoerster van het Leuvense parket.