Cafébaas opent sushizaak op Oude Markt

Mingma van Ambi, met zijn vennoot Tenjing in zijn nieuwe zaak op de Oude Markt, de Sakana Sushi
Vertommen Mingma van Ambi, met zijn vennoot Tenjing in zijn nieuwe zaak op de Oude Markt, de Sakana Sushi
Mingma (50), de baas van studentencafé Ambiorix had het duidelijk nog niet druk genoeg sinds de start van het nieuwe academiejaar. Hij opent op de Oude Markt, schuin tegenover Ambiorix, zijn nieuwe sushirestaurant Sakana Sushi Leuven. 

De prille vijftiger begon in 2000 in het alomgekende Limburgse studentencafé Ambiorix. Elf jaar later werd hij er eigenaar van. Na zeven jaar de baas te zijn in de kroeg, wil hij zijn horizon ietwat verlengen en zijn klanten naast een drankje aan de toog ook een hapje aanbieden. Op de plek van de nieuwe sushizaak waren voorheen onder andere Commedia en Asian Palace gevestigd. 

“Het was een kans die ik niet zomaar voorbij mocht laten gaan", zegt hij over zijn nieuwe uitdaging. “Ik heb de inkleding van de zaak de voorbije zomer helemaal in het nieuw gestoken. We hebben er een open keuken in geïnstalleerd, zodat klanten kunnen zien wat we voor hen bereiden. Er bestaan al zaken in die stijl in het Leuvense centrum, maar mijn klanten zochten een restaurant op de Oude Markt waar je Aziatisch voeding kon meenemen of ter plaatse opeten. Uiteraard zal de specialiteit sushi zijn. Daarnaast zullen er ook Japanse gerechten te verkrijgen zijn zoals sashimi, teppanyaki, yakimeshi en hot plates”, vertelt de ondernemer. 

Mingma van de Ambiorix, met zijn personeel in zijn nieuwe zaak op de Oude Markt, de Sakana Sushi
Vertommen Mingma van de Ambiorix, met zijn personeel in zijn nieuwe zaak op de Oude Markt, de Sakana Sushi

Mingma mikt vooral op studenten. “Als mijn klanten in de Ambiorix een hongertje krijgen, hoeven ze gewoon de straat over te steken”, zegt hij. “Ik zal in Sakana Sushi met mijn vrouw overdag achter de toog staan, ’s avonds en ’s nachts concentreer ik me op de Ambiorix. Als je zelf genoeg in je zaak staat, dan weet je wat er gaande is, dan praat je met de klanten en kan je bijsturen.”

In Sakana Sushi kan je dagelijks terecht tussen 12 en 14.30 uur en tussen 17 en 22.30 uur. De zaak is op zondag gesloten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.