Buitenlandse bestuurder krijgt boete van 1.260 euro

Illustratiebeeld.
Vertommen Illustratiebeeld.
De Leuvense verkeerspolitie heeft zaterdagnacht op verschillende plaatsen korte verkeerscontroles gehouden. Op een tiental plaatsen werden automobilisten uit het verkeer gehaald en aan een alcohol- en drugstest onderworpen.

Dat was onder meer het geval op grote invalswegen zoals de Naamsesteenweg en de Aarschotsesteenweg en op de Leuvense ring maar ook op kleinere wegen zoals de Groenstraat, de Ridderstraat en de Platte-Lostraat. In totaal moesten 197 bestuurders een test afleggen. Zes van hen hadden te veel gedronken. Eén daarvan was een buitenlander die onmiddellijk 1.260 euro moest betalen en zijn rijbewijs voor vijftien dagen moest inleveren. Er werd ook één bestuurder betrapt die onder invloed van drugs achter het stuur zat. De bromfiets van een bestuurder die rondreed zonder verzekering werd dan weer in beslag genomen. Ten slotte werden ook nog 13 wagens geverbaliseerd die foutief of hinderlijk geparkeerd stonden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.