Broederlijk Delen vult Martelarenplein met aarde

Broederlijk Delen stond deze middag op het Martelarenplein in Leuven met een container vol aarde.
Vertommen Broederlijk Delen stond deze middag op het Martelarenplein in Leuven met een container vol aarde.
Broederlijk Delen heeft vanmiddag een nieuwe campagne gelanceerd. De organisatie deed dat met wat ze zelf omschrijven als ‘een prettig gestoorde actie’. Ze dumpten aarde op het op het Martelarenplein en vroegen voorbijgangers om die op te sturen naar kleinschalige boeren in Guatemala.

Met zijn opvallende actie wil Broederlijk Delen zijn nieuwe campagne onder de aandacht brengen. Die draait rond boeren in Guatemala. “De kleinschalige boeren daar hebben geen grond om voldoende voedsel te telen”, zegt Karel Ceule van de organisatie. “Een handvol rijke grootgrondbezitters heeft meer dan de helft van alle landbouwgrond in handen. Dat is onrechtvaardig, want zonder grond hebben de mensen geen eten of extra inkomsten. Toch zijn er amper mogelijkheden voor de boeren en boerengemeenschappen in Guatemala om eigen grond te verwerven.”

Broederlijk Delen en zijn partnerorganisaties strijden voor een eerlijke grondverdeling zodat boeren voedsel kunnen telen op eigen grond. “We vragen voorbijgangers om aarde op te sturen naar Guatemala. Dat is misschien absurd, maar de situatie in Guatemala is nog veel absurder”, besluit Ceule.

Meer informatie: www.broederlijkdelen.be/campagne-2019
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.