Boze leerlingen vernielen ruiten in Paridaensinstituut

De boze leerlingen gingen over tot een zitstaking uit protest tegen de fusieplannen.
RV De boze leerlingen gingen over tot een zitstaking uit protest tegen de fusieplannen.
Het protest tegen de geplande samenwerking tussen Paridaensinstituut, het Sint-Pieterscollege en het Heilig Drievuldigheidscollege neemt grimmige vormen aan. Nadat er een zitstaking was georganiseerd in het Sint-Pieterscollege sneuvelden er ook ramen in het Paridaensinstituut.

De aangekondigde samenwerking tussen drie Leuvense katholieke scholen voor de eerste graad vanaf september 2021 valt in slechte aarde bij de leerlingen. Zowel in het Heilig Drievuldigheidscollege (HDC) als in het Sint-Pieterscollege (SPC) werden er ludieke acties georganiseerd waaronder een zitstaking. In de late namiddag trok een groep leerlingen van HDC naar SPC waar ze zich aansloten bij de zitstaking op de speelplaats. Een klein groepje boze leerlingen trok ook naar het Paridaensinstituut. De jongeren drongen het gebouw binnen en vernielden enkele ruiten. Hoe de leerkrachten reageren op de aangekondigde samenwerking tussen de drie scholen was aanvankelijk nog niet helemaal duidelijk maar enkelen onder hen hebben zich ondertussen aangesloten bij het onbegrip over de plannen om één brede eerstegraad te organiseren vanaf 2021. Bij de scholengroep wordt begrip getoond voor de emotionele reacties. “De zitstaking op het Sint-Pieterscollege op initiatief van de leerlingen verliep relatief sereen”, zegt Hans Luyten, woordvoerder van de scholengroep. “De boosheid van leerlingen en leerkrachten is begrijpelijk.”

In Paridaens Leuven sneuvelden zelfs enkele ruiten.
vertommen In Paridaens Leuven sneuvelden zelfs enkele ruiten.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Buyck

  Ik hoor graag dat kinderen niets hebben in te brengen... Dat betekent dat de ouders er géén probleem mee hebben dat klasgenoten van elkaar worden gescheiden én dat ze akkoord gaan om hun kroost naar een verderaf gelegen school te brengen. Laat staan het verlangen dat hun kroost dezelfde school loopt als zijzelf...

 • Martin Soetaert

  Teleurgesteld en boos zijn begrijpelijk ... vernielen .... nooit , gewoon deze keerlingen alle herstelkosten laten betalen .

 • Sven Adriaenssens

  Waarempel....Krimp ipv oneindige groei...het kan verkeren op een eindige planeet

 • Piet Deroover

  Het zijn toch alle drie katholieke scholen die kunnen toch best samenwerken.

 • Celine I.

  Zo jammer! Ben er zelf (intussen 15 jaar geleden) naartoe gegaan. Prachtige school. Echt niet OK, dit! en Paridaens kennende, zullen niet alleen de lln, maar ook de ouders aangesproken worden.