Bouw nieuw zwembad moet Wilsele nieuw elan geven

Sportoase start vandaag met de bouw van een nieuw zwembad in Wilsele-Putkapel op het Sint-Agathaplein, wat de nieuwe naam van het plein zal worden. Naast het zwembad zal er op het plein ook een bijbehorende balsportzaal, danszaal, cafetaria en jeugdhuis in het complex zijn. Er komt een modern 25 meterbad met acht banen, een instructiebad met beweegbare bodem, een peuterbad met speelelementen en welnessruimtes.

Het huidige zwembad blijft open tijdens de werken. De aannemer richt een werfzone op in een deel van de parking van het huidige zwembad. De parkeerplaatsen op het andre deel blijven beschikbaar. De stad Leuven bekijkt aanvullende maatregelen om steeds voldoende parkeerplaatsen te kunnen aanbieden. Op die manier kunnen gebruikers van het zwembad altijd parkeren in de onmiddellijke omgeving. De werken maken deel uit van het doel om een nieuwe dorpskern uit de grond te stampen in de Leuvense deelgemeente. Naast het nieuwe zwembadcomplex, zullen er ook een nieuw dorpsplein, nieuwe woningen en ondergrondse parkeerplaatsen aangelegd worden.

Nieuw ontmoetingscentrum

Aannemer Van Roey start begin april met de bouw van de nieuwe woningen met een gemeenschappelijke binnentuin en ondergrondse parkeerplaatsen. Dit project komt op het groene plein naast Broekhout. Daarnaast is er ondertussen een nieuw ontmoetingscentrum in opbouw in de nabijgelegen Bosstraat. Het huidige ontmoetingscentrum en het jeugdhuis zullen deze maand gesloopt worden om plaats te maken voor het nieuwe zwembad. Jeugdhuis Lavado zal vanaf midden januari een tijdelijk onderkomen op het terras van het huidige zwembad krijgen. De stad Leuven zorgt voor een prefabconstructie die de jeugd zelf zal kunnen inrichten. Het jeugdhuis krijgt een definitief onderkomen in het nieuwe zwembadcomplex. In het vernieuwde Wilsele-Putkapel is er mogelijk ook plek voor een nieuwe fietssnelweg Leuven-Aarschot. De provincie Vlaams-Brabant onderzoekt die optie nog. (ADPW)