Bondgenotenlaan ontpopt zich tot tropisch paradijs mét zwembad en piratenschip

Een strand in de Bondgenotenlaan hebben we al gehad in het verleden. Liefst Leuven doet er nu vrijdag nog een zwembad bij.
Vertommen Een strand in de Bondgenotenlaan hebben we al gehad in het verleden. Liefst Leuven doet er nu vrijdag nog een zwembad bij.
Tientallen palmbomen, veel zand en zelfs een openluchtzwembad. In de Bondgenotenlaan is de zomer al helemaal present. Het tropisch sfeertje hoort bij het ‘Leuven by Night XL Shoppingweekend’ van handelaarsorganisatie Liefst Leuven dat op 3, 4 en 5 mei plaatsvindt.

De zomer is langzaam maar zeker in aantocht, maar handelaarsorganisatie Liefst Leuven toont zich ongeduldig. Voor hun ‘Leuven by Night XL Shoppingweekend’ hebben ze de Bondgenotenlaan omgetoverd tot een vakantieparadijs van exact één kilometer lang. “We maken een ‘extra large-versie’ van de traditionele ‘Leuven by Night’ aan de vooravond van een zonnig -laten we alvast optimistisch zijn– shoppingweekend”, zegt Luc Caubergh, voorzitter van de Bondgenotenlaan. “Vanaf 15 uur baadt het Leuvens stadscentrum nu vrijdag in zomerse sfeer. In de Bondgenotenlaan trekken de handelaars alle registers open: palmbomen, een zandstrand aan de champagnebar, tal van foodtrucks, zomerse beats van Beat Boutique en ja, dit jaar is er zelfs een zwembad. De bezoekers kunnen genieten van de kunsten van de synchroonzwemmers van Leuven Aquatics en misschien zijn er zelfs zeemeerminnen. Verder hebben we ook de slagwerkers van Cirkus in Beweging en bellenblazende strandcabines.”

Liefst Leuven hoopt op een zonovergoten weekend.
Vertommen Liefst Leuven hoopt op een zonovergoten weekend.

Schatkist

Op 4 en 5 mei gaat het feestje gewoon verder met een familiale shoppingdag op zaterdag en de koopzondag op zondag. Op zaterdag 4 mei zijn er heel wat activiteiten voor kinderen voorzien. “Aan het strand meert er die dag een heus piratenschip aan. Kinderen kunnen de piraten helpen bij hun zoektocht naar de sleutel van de schatkist”, aldus handelscoach Tine Vandeweerd. “Ook de Leuvense organisatie Mooss slaat ook haar tenten op in Leuven. Kinderen kunnen constructies bouwen met bamboe en stro, een kunstwerk maken met kapstokken en muziek maken aan de rinkelende muziekmobiel. Op zondag 5 mei tot slot worden de vrouwen letterlijk in de bloemetjes gezet in de winkelstraten. Conclusie? Leuven leeft meer dan ooit!”

Meer info: www.shoppeninleuven.be en www.zonaarleuven.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.